Dalaman'da Bisiklet Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Dalaman'da Bisiklet Festivali Sona Erdi

Dalaman\'da Bisiklet Festivali Sona Erdi

Dalaman Beleidyesi Dalaman Kent Konseyi ve Dalaman Bisiklet Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve üç gün süren 1.Yeşil Elmas Dalaman Bisiklet ve Deniz Festivali sona erdi.

06.05.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman Beleidyesi Dalaman Kent Konseyi ve Dalaman Bisiklet Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve üç gün süren 1.Yeşil Elmas Dalaman Bisiklet ve Deniz Festivali sona erdi.

Festivalin ilk gününde Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ve vatandaşlar Türkiye'nin çeşitli illerinden festivale katılan 150 bisikletçiyi Dalaman Belediyesi Hizmet Binası önünde karşıladı. Burada bisikletçiler; Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz'a üzerinde ismi yazılı bisikletçi forması hediye ettiler. Formayı giyen Belediye Başkanı Şaşmaz festivale katılan bisikletçiler ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na kadar bisiklet bindi. Cumhuriyet Meydanı'nda Festivalin açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı'na Belediyenin çelengi konulup, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Dalaman Kent Konseyi Başkanı Necla Togo ve Dalaman Bisiklet Derneği Başkanı Bülent Özel kısa birer konuşma yaptıktan sonra ise, Şehit Mehmetçik Parkı'nda davul zurna eşliğinde oynayan bisikletçiler daha sonra bisikletleri ile Kırcagedire Mahallesi yolu üzerinden Sarsala Koyu'na gitmek üzere hareket etililer.

Festivalin 2. gününde ise, bisikletçiler Sarsala Koyu'ndan çıkarak Nuri Baba Tepesi'ne kadar pedal çevirdiler. Akşam kamp alanı olan Sarsala Koyu'na gelen bisikletçiler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Adem Kazan Konseri için Dalaman Merkezi'ne geldiler.Akşam Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21'de başlayan Adem Kazan Konseri ile hem bisikletçiler hem de vatandaşlar türkü dolu bir gece yaşadılar.

FESTİVALİN SON GÜNÜNDE ROCK RÜZGARI ESTİ.

1.Yeşil Elmas Dalaman Bisiklet ve Deniz Festivali'nin 3. ve son gününde Ege Yolcu Dergisi tarafından hazırlanan rock gecesi yaşandı.Sabah saat 10.dan itibaren Sarsala Koyu'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle vakit geçiren vatandaşlar ve bisikletçiler,akşam Cumhuriyet Meydanı'nda toplandılar.Ege Yolcu Dergisi tarafından hazırlanan akşam programında ilk olarak Sihirbaz Jonglör Hades sahne aldı.Ardından Erdem Sudabay unutulmaz bir Anadolu Rock Konseri verdi. Son olarak sahneye çıkan Egecan Kurtoğlu ile vatandaşlar adeta coştu. Sona eren festivalin ardından açıklama yapan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; "Düzenlediğimiz festivale katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Dalaman'ımızı tanıtmak için düzenlediğimiz bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz. Her yıl düzenleyecek olduğumuz bu etkinliğe katılan bisikletçi sayısı giderek artacaktır. Ben Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 150 bisiklet sever, doğa sever dostlarımızın her birinin buradan mutlu bir şekilde ayrıldığına inanıyorum: Dalaman'ımızın çeşitli güzelliklerini bisiklet pedalını çevirerek görme imkanı buldular.Seneye kendilerini yine bekleriz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman'da Bisiklet Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement