Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Sarıgül - - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Sarıgül -

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, "Seçilecek olan cumhurbaşkanının, siyasi parti farkı gözetmeksizin, bayrağımıza ve toprağımıza bağlı, inançlarımıza saygı gösteren yapı içinde ulusumuzun cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum" dedi.

16.07.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, "Seçilecek olan cumhurbaşkanının, siyasi parti farkı gözetmeksizin, bayrağımıza ve toprağımıza bağlı, inançlarımıza saygı gösteren yapı içinde ulusumuzun cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum" dedi.

Sarıgül, partisinin Konya il binasında düzenlediği basın toplantısında, cuma günü Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Konya'ya geleceğini söyledi. İhsanoğlu'ndan önce Konya'yı ziyaret etmek istediğini dile getiren Sarıgül, cuma günü de kendisine eşlik edeceğini belirtti.

Üç cumhurbaşkanı adayının da düşüncelerini kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Sarıgül, "Her adaya başarılar diliyorum. Seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini arzu ediyorum. Seçilecek olan cumhurbaşkanının, siyasi parti farkı gözetmeksizin, bayrağımıza ve toprağımıza bağlı, inançlarımıza saygı gösteren yapı içinde ulusumuzun cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum" diye konuştu.

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Konya'nın tarihte ayrı bir yerinin olduğunu, hoşgörünün en iyi şekilde dünyaya burada anlatıldığını vurgulayan Sarıgül, içinde bulunulan bu önemli ayda, Gazze'deki saldırıları kınadığını bildirdi.

Sarıgül, şunları kaydetti:

"Gazze'de kullanılan orantısız gücün derhal Birleşmiş Milletler tarafından devreye girilerek, mutlaka durdurulmasını arzu ediyorum. Sivil ve masum insanların üzerine acımasızca, bu mübarek ayda bomba gönderilmesini, bu mübarek ayda masum insanların katledilmesini bir kez daha kınıyorum. İstiyorum ki; dünyanın her noktasında inşallah silahlar gitsin ve barış gelsin. Barışın hakim olduğu bir dünya diliyorum. Özgürlüklerin hakim olduğu bir dünya diliyorum. Din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmeden, herkesin özgürce yaşayabileceği bir dünya diliyorum. Bu mübarek ayda veren el alan elden daha üstündür. Selam verelim, selam alalım. Selamda rahmetin olduğunu unutmayalım. Komşusu açken tok olmamak lazım. Bu ayı bir kez daha Konya'da yaşamanın mutluluğu içindeyim."

- "Mustafa Sarıgül değişim istiyor, gelişim istiyor"

Gazetecilerin, bazı internet sitelerinde yer alan, "Mustafa Sarıgül ya parti kuracak, ya da Merkez Parti'ye geçecek" şeklindeki iddiaları hatırlatması üzerine Sarıgül, "Haberin hiçbir şekilde doğruluk payı yoktur. Mustafa Sarıgül değişim istiyor, gelişim istiyor, CHP'nin üyesi ve yıllardan beri de sosyal demokrasiyi savunuyor. Mustafa Sarıgül, birleştiren olma durumunda. Düşüncelerinin iktidara gelmesi için de bütünleştiren olmak durumunda. Türkiye Değişim Hareketine gönül veren binlerce arkadaşımızla biz, sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.ulusumuzun cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Sarıgül -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Sarıgül - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement