Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Devlet Başkanlığı Külliyesi' İfadesi - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Devlet Başkanlığı Külliyesi' İfadesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm bu birimleriyle hizmete girmesiyle birlikte inşallah burası Türkiye’ye yakışır, milletimize yakışır bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hatta belki de bir ‘Devlet Başkalığı Külliyesi’ haline dönüşecek” dedi.

24.02.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm bu birimleriyle hizmete girmesiyle birlikte inşallah burası Türkiye'ye yakışır, milletimize yakışır bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hatta belki de bir 'Devlet Başkalığı Külliyesi' haline dönüşecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başlattığı 'muhtarlar buluşmasına' devam ediyor. Muhtarlar toplantısının üçüncüsünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "milletin evine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başladı.

İlk olarak 27 Ocak'ta 17 ilden gelen 409 muhtarla bir araya geldiklerini, ardından 17 Şubat'ta 10 ilden gelen 381 muhtarla bir araya geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de 10 ilden gelen 380 muhtarlarla bir araya geldiklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'deki 50 bin muhtarın tamamıyla bir araya gelmeyi hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmalarına değinerek, "Biliyorsunuz hizmet binamızla ilgili çok şeyler söylendi. Aslında burası bir büyük külliyenin sadece bir parçası. Cumhurbaşkanlığı hizmet binamızın hemen alt tarafında bir kongre merkezi, onun bir altında bir cami, onun yine bir altında çok amaçlı bir salon, yine bir altında farklı bir konsept içerisinde devası bir Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ni inşallah hazırlıyoruz. Bu kütüphanede de asgari 4 milyon, azami 5 milyon cilt kitap alacak şekilde burayı projelendiriyoruz ve 24 saat burası gençliğimize halkımıza açık bir kütüphane olacak ve bu Türkiye bir ilk olmuş olacak" diye konuştu.

"Tüm bu birimleriyle hizmete girmesiyle birlikte inşallah burası Türkiye'ye yakışır, milletimize yakışır bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hatta belki de bir 'Devlet Başkalığı Külliyesi' haline dönüşecek" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ifadeleri büyük alkış aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilerde bu toplantıları çok daha büyük katılımlarla orada sürdürmek arzusunda olduklarını ifade etti. Muhtarlarla bir araya gelmesinden bazılarının rahatsız olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir araya gelmemizden ne yazık ki rahatsız oluyor. Sadece sizlerle burada bir araya gelmemimizden değil; il ziyaretlerimizde, oralarda milletimizden kucaklaşmamızdan da rahatsız oluyorlar. Gidip Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruyorlar. 'Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimlerine kadar meydanlara çıkmasın, ona meydana çıkma yasağı getirin' diyorlar. Her seferinde ret cevabı alıyorlar ama yine gidip başvuruyorlar. Cumhurla başkanın buluşmasından rahatsız olunur mu? Asıl cumhurla başkanı arasına duvar örülürse, aradaki mesafe açılırsa endişe etmek lazım. Bunlara en güzel cevabı muhtarlarımız veriyor, milletimiz veriyor. İşte üçüncü defa bu salonda muhtarlarımızla birlikteyiz. Her hafta devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Devlet Başkanlığı Külliyesi' İfadesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement