Çubuk'ta Hasat Bayramı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Hasat Bayramı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde hububat biçiminin başlaması nedeniyle ‘’Hasat Bayramı’’ etkinliği düzenlendi.

01.07.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde hububat biçiminin başlaması nedeniyle "Hasat Bayramı" etkinliği düzenlendi.

Çubuk Ziraat Odası tarafından Ağılcık Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, ilçede tarıma yaptığı katkılardan dolayı Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'e kasket ve çeşitli hediyeler verildi.

Törende konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçede tarımın daha verimli yapılması noktasında üreticiye her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

Çevredeki ilçelere göre Çubuk'ta daha çok verim olduğunu belirten Şahin şunları söyledi:

"İlçemizde bu yıl hububat anlamında bolluk yaşanmakta. Sadece hububatta değil sebze ve meyvede de ilçemizde bolluk yaşanmaktadır. Ben özellikle ilçemizdeki çiftçilerimizin sebze ve meyve yetiştiriciliğine yönelmelerini istiyorum. Çünkü ilçemizin toprağı verimli ve hemen hemen her yerinde su imkanı var. Bazı yerlerde 10 metreden su çıkıyor. Üreticilerimize geçtiğimiz yıl verdiğimiz bin metrekarelik bir seradan ciddi miktarlarda salatalık ve domates elde edildiğini biliyorum. Bu yıl mevsim nedeniyle Antalya seralarında sıkıntı olduğunu biliyoruz. Şuanda marketler ilçemizdeki üreticiden seradan kilosu 2,50 liraya domates alıyor. Yüzlerce dönüm buğday ekerek elde ettiğiniz kazancı sebze yetiştiriciliğinden bir ayda elde etmeniz mümkün. Bu nedenle hububatın yanında mutlaka sebze yetiştiriciliği de yapmanızı özellikle tavsiye ediyorum"

Bu yıl arpa ve buğdayda iyi bir rekolte beklediklerini belirten Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ise  Kaymakam Şahin'in tavsiyelerinin kendileri için çok önemli ve yerinde tavsiyeler olduğunu söyledi.

İlçede birçok üreticinin hububatın yanında sebze ve meyve yetiştiriciliğine başladığını hatırlatan Gülle, kendilerine bu konuda destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Hasat Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement