Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, yıllardır akan kanın durması ve insanlar arasındaki kavganın son bulması için çözüm sürecini sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.

21.11.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, yıllardır akan kanın durması ve insanlar arasındaki kavganın son bulması için çözüm sürecini sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.

Çözüm sürecinin halkın kurtuluş ve refahı için büyük bir adım olduğunu belirten Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sürecin halka bir zulüm süreci haline dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi.

Çözüm süreci adı altında bölgede yaşanan kaos ortamını benimsemediklerini ifade eden Fırat, "Yıllardır akan kanın durması, insanlar arasındaki kavganın son bulması adına sonuna kadar çözüm sürecinin arkasındayız ve destekçisiyiz. Fakat çözüm süreci adı altında 6-8 Ekim olaylarında ve öncesinde bölgemizde yaşatılan kaos ve baskı ortamını benimsemiyoruz. Çözüm süreci halkımıza ve halkımız içerisindeki dindar yapılara bir zülüm süreci haline dönüştürülmemelidir" diye konuştu.

Süreçle ilgili bazı uygulamaların yanlış olduğunu dile getiren Fırat, tüm görüşmelerin sadece PKK kanadında gerçekleşmesinin yanlış bir politika olduğunu belirtti.

Kürtlerin hakları ile silah meselesinin ayrı olarak ele alınması gerektiğini aktaran Fırat, şunları kaydetti:

"İslam'ın insana sunduğu haklar noktasında tüm ırkları eşit görüyoruz. Tüm haklarda bütün ırklar bir tarağın dişleri gibi eşittir diyoruz. Bu hakların tanınması ve eşitlikçi bir vatandaş anlayışının geliştirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu talepler PKK ile değil, Kürt halkı ile görüşülmeli diyoruz. Süreç bu anlamda Kürt halkının tüm örgütlü yapılarıyla ortak yürütülmeli diyoruz. Kürtlerin taleplerinin PKK nin silah bırakmasına endekslenmesi büyük bir hata. Haklar ayrı bir mevzu silah ayrı bir olgu. Silah konusunda muhatap PKK iken haklar noktasında muhatap tüm Kürt halkıdır." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement