Çocuklar Karnelerini Vali Amcalarının Elinden Aldı - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Karnelerini Vali Amcalarının Elinden Aldı

2014-2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler, Zeytinburnu Saniye Sezgin Elmas İlkokulunda düzenlenen törende karnelerini İstanbul Valisi Vasip Şahin’in elinden aldı.

12.06.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014-2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler, Zeytinburnu Saniye Sezgin Elmas İlkokulunda düzenlenen törende karnelerini İstanbul Valisi Vasip Şahin'in elinden aldı. Miniklerin karne heyecanı dikkat çekti.

2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün sona erdi. Dönem kapanışı için Zeytinburnu Saniye Sezgin Elmas İlkokulunda tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı. Törende sınıfları gezen Vali Şahin'e, öğrenciler çiçek takdim etti. Öğrenciler karnelerini ise Vali Vasip Şahin'in elinden aldı. Karnelerini alan minikler, 3 aylık yaz tatili için plan yapmaya başladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, alınan karnelerin tek başına bir kıymeti olmadığını belirterek "Bugün 2014-2015 eğitim döneminin son günü bugünden sonra öğretmen ve öğrencilerimiz bir dinlenme bir kendini tekrar etme gözden geçirme şansı bulacak. Özellikle öğretmen ve idarecilerimiz tatilde gelecek seneye hazırlanma vesilesi olacak. Bugün aldığınız karneler sizin nasıl bir insan olduğunuzdan ziyade derslerinizin nasıl olduğu aldığınız bilginin ne kadar olduğunu ölçen belgelerdir. Önemlidir ama tek başına yeterli ve tek başına bir kıymet ifade etmiyor. Şundan dolayı bunu söylüyorum biz eğitimi sadece okulda sadece derste sürdürülen bir faaliyet olarak görmüyoruz. Dolayısıyla buradaki bu seneki öğretiminiz sizin eğitiminizin bir parçası size verilen bir anahtardır. Dolayısıyla karnesinde kırık olan gençlerimiz evlatlarımız çok üzülmesin, ümitlerini kaybetmesinler" dedi.

Karnesini alan ve çok mutlu olduğunu söyleyen 3. sınıf öğrencisi Meryem Çetin de, "Matematikte zor işlemleri yapıyorum artık öğretmenimin sayesinde. Tatilde köye gideceğim test çözeceğim" şeklinde konuştu.

Burcu Şirin isimli öğrenci ise, tatilde kitap okumayı ihmal etmeyeceğini ifade ederek, "Yaz tatilinde ilk önce ödevlerimi bitirip İstanbul'u gezeceğim daha sonra akrabalarımın yanına gideceğim. Her gün yarım saat kitap okuyacağım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklar Karnelerini Vali Amcalarının Elinden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement