CHP Siirt İl Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Politika

CHP Siirt İl Kongresi Yapıldı

CHP Siirt İl Kongresi Yapıldı

Partisinin Siirt İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin Kürt meselesinin hendekle ve şiddetle çözemeyeceğini kaydetti.

21.11.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Partisinin Siirt İl Kongresi'ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye'nin Kürt meselesinin hendekle ve şiddetle çözemeyeceğini kaydetti.

CHP Siirt İl Kongresi yapıldı. İl Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Siirt Tabipler Odası Başkanı Ekrem Bilek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan Tanrıkulu, "Hendekle, şiddetle Türkiye Kürt meselesini çözemez. Demokratik siyaset alanına izin vereceksin, siyasete alan açacaksın saygı duyacaksın. Kendi seçtiğiniz vekillere, kendi seçtiğiniz partine saygı duyacaksın. Ancak böyle Türkiye'de mutabakatla uzlaşmayla Türkiye'de barışı sağlayabiliriz" dedi.

Geçen hafta Silvan'da gittiğini, orada 10 bine yakın insan 3 mahalleden göç etmek zorunda kaldığını aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, son 3 ayda Silvan'da göç edenlerin sayısının 25 bin civarında olduğunu, öyle bir kısa süreli kitlesel bir göçün 1980 ve 1990'larda dahi yaşanmadığını aktardı. Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"25 bin kişinin kenti göç ettiğini düşünün. Evet, oldu ne zaman oldu. Şemdinli ve Beytüşşebap civarında oldu. Kısa sürdü, 10 bine yakın yurttaşımız bir hafta 10 gün içinde göç etti. Aynı zihniyet devam ediyor. Şimdi Nusaybin'de 9 gündün 100 binden fazla kişinin yaşadığı yerde sokağa çıkma yasağı var 9 gündür. Beklentiyi tükettik siyasetten maalesef. Bunları yeniden sağduyu ile düşünmemiz gerekir, yeniden makul bir şekilde oturup konuşmamız gerekir."

Daha sonra blok liste ile girilen seçimde 35 delegenin oyunu alan mevcut başkan Nevaf Bilek yeniden CHP il başkanlığına seçildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Siirt İl Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement