CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM'de görüşülen "İç Güvenlik Paketi" ile ilgili "Bu yasayla beraber artık savcının, hakimin görevi ortadan kalkıyor.

24.02.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM'de görüşülen "İç Güvenlik Paketi" ile ilgili "Bu yasayla beraber artık savcının, hakimin görevi ortadan kalkıyor. 12 Eylül'den daha beter olacağız" görüşünü savundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, İç Güvenlik Yasası'nın çıkmasını, yeni Ali İsmail'lerin, Ethem'lerin, Berkin Elvan'ların ölmesini istemediklerini ifade etti.

Bu yasayla, savcının, hakimin görevinin ortadan kalkacağını ileri süren Ağbaba, "12 Eylül'den daha beter olacağız. Kenan Evren bilinci yerindeyse 'Ey Tayyip Erdoğan sen darbede, faşizmde benden daha büyüksün, benim bile aklıma gelmeyen şeyleri sen düşünüp, sen yapıyorsun' diyordur" iddiasında bulundu.

İç Güvenlik Yasası'nın, Türkiye'deki faşizmin kanuni hale gelmesi anlamına geleceğini öne süren Ağbaba, yasanın çıkmaması için mücadeleyi aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceği iddialarına değinen ve "Her seçimde bir mağduriyet yaratıyorlar. Bu seçimde de 'paralel yapıyla CHP'nin, Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleyeceğini' söylüyorlar" ifadesini kullanan Ağababa, bu iddianın ispat edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement