Bursa'nın Gezi Parkı'nı Gezi'de Ölenlerin Aileleri Açtı - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Gezi Parkı'nı Gezi'de Ölenlerin Aileleri Açtı

Bursa\'nın Gezi Parkı\'nı Gezi\'de Ölenlerin Aileleri Açtı

Bursa'da CHP'li Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından yeni oluşturulan bir parka 'Gezi Parkı' adı verildi.

27.09.2014 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da CHP'li Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından yeni oluşturulan bir parka 'Gezi Parkı' adı verildi. Parkın açılış törenine Gezi olaylarında yaşamını yitirenlerin aileleri de katıldı.

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde Nilüfer Halk Forumu'nun düzenlediği Çapulfest kapsamında CHP'li Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi Cemevi arkasında bulunan parka 'Gezi Parkı' adı verildi. Burada düzenlenen törene Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gezi olaylarında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaç katıldı. Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gezi Parkı eylemlerinin Türkiye'de demokrasi ve özgürlük için verilen bir mücadele olduğunu belirterek, Nilüfer'in demokrasinin ve özgürlüğün kenti olacağını kaydetti. Mahalle komitesinin kararı ile Nilüfer'de bulunan bir parka Gezi Parkı ismi verdiklerini ifade eden Bozbey, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin anılacağını söyledi.

'NEDEN İSMAİL DEĞİLDE BİZ GEZİYORUZ' DİYE SORUYORUM

Burada konuşan Ali ismail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, gittiği her yerde oğlunun acısını hissettiğini dile getirerek, "Ali İsmail hayatı seven gezmeyi seven bir çocuktu. 'Neden Ali İsmail değil de biz geziyoruz' diye soruyorum. O ağaçları, hayvanları insanları seven bir çocuktu. Biz onu unutmadıkları için ve ismini yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, oğluyla gurur duyduğunu ve onun her canlıya sonsuz saygısı, sevgisinin olduğunu ifade ederek, Gezi Parkı'nda yaşamını yitiren gençlerin pırıl pırıl olduğunu kaydetti. Parkın açılmasına teşekkür eden Korkmaz, oğlunu vuranlara sahip çıkanların insanlık hisleri olmadığını söyledi.

AHMET'İM ŞUAN MUTLUDUR

Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ise yaptığı konuşmada, parkta emeği geçenlere teşekkür etti. Ahmet Atakan'ın Gezi Parkı olayları sırasında her zaman alanlarda olduğunu ve haksızlığa karşı geldiğini ifade eden Emsal Atakan, "Ama çocuğum katledildi. Bir ailenin yetiştirdiği tertemiz, pırıl pırıl bir gençti. Ama bu ülkenin Başbakanı, Gezi şehitlerini terörist ilan etti. Ben bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Doğasına, ağaçlarına sahip çıksın. Şuan mutluyum. Ahmet'im de şuan çok mutludur" diye konuştu.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, çocuklarının ve verdikleri mücadelenin unutulmamasını diledi. Konuşmaların ardından, yağmurun altında 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı atılarak, 'Gezi Parkı' tabelasını aileler ve Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey birlikte işçilerin yardımı ile yerleştirdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'nın Gezi Parkı'nı Gezi'de Ölenlerin Aileleri Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement