Burdur'da Şehidin Adı Caddeye Verildi - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Şehidin Adı Caddeye Verildi

Burdur\'da Şehidin Adı Caddeye Verildi

Burdur'da şehidin adı caddeye verildi *- SİİRT'in Pervari İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adı Burdur'da çocukluğunun geçtiği caddeye verildi.

23.09.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da şehidin adı caddeye verildi

*- SİİRT'in Pervari İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adı Burdur'da çocukluğunun geçtiği caddeye verildi.

Pervari'de 19 Ağustos'ta terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adı, babasının işyerinin bulunduğu ve çocukluğunun geçtiği Özgür Mahallesi'ndeki Tabakhaneler Caddesi'ne verildi. Törene Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Albay Metin Karagöz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ile şehidin ailesi katıldı.

Şehitlerin Türk milletinin gönlünde daimi yerine aldığını belirten Belediye Başkanı Ercengiz, "Şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan şehitlerimize borçluyuz. Türk halkı, vatan uğruna şehit olan yiğitlerimizi unutmayacaktır" dedi.

VALİ TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Hasan Kürklü ise şehitlik mertebesinin İslam inancına göre en yüksek mertebelerden biri olduğunu söyledi. Şehitlerin yaşatılması, onların unutulmaması noktasında çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Ercengiz ve meclis üyelerine teşekkür eden Vali Kürklü, "Birlikteliğimizi, beraberliğimizi ne kadar yüksek seviyede tutarsak bu vatanın milletin bölünmez bütünlüğü de o derece sağlam olacaktır" dedi.

Konuşmalardan sonra Şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün adının yazılı olduğu tabela, protokol üyeleri ve şehidin ailesi tarafından açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Şehidin Adı Caddeye Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement