Bu Rölyef Çalışması Dünyada İlk - Son Dakika
Güncel

Bu Rölyef Çalışması Dünyada İlk

Bu Rölyef Çalışması Dünyada İlk

Ahşap üzerine bakır rölyef ile Güneysulu hemşerileri Başbakan Erdoğan’ın tablosunu yapmak için sipariş aldı.

21.02.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Güneysu Halk Eğitim Merkezi, yaklaşık üç yıl önce başladığı bakır işleme sanatı çalışmalarını çeşitlendirerek sürdürüyor. Eğitim Merkezi’nin son çalışması ise dünyada hiçbir yerde yapılmamış olan ahşap üzerinde bakır rölyef çalışması oldu.Ahşap üzerine bakır rölyef ile Güneysulu hemşerileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da tablosunu yapmak için sipariş aldıklarını belirten halk eğitim usta öğreticisi İsmet Satır, “Müşterilerimizden özel siparişlerde alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün portrelerini sipariş verdiler. Bu çalışmaları yaparak teslim ettik. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağındayız. Bizi evine geldiğinde ziyaret ediyor. Bir daha ki gelişinde kendisine ahşap üzerine işlenmiş bakır portresini hediye edeceğiz. Başbakanımız bakır üzerinde kendi resmini görünce mutlu olacağından eminim. Ahşap ve bakır ile akıllara gelen fotoğraf olsun, yağlı boya olsun, kara kalem olsun tüm çalışmaları rahatlıkla bakıra işleyecek hem imkana hem de beceriye sahibiz” diye konuştu.

“AHŞAPLA BAKIR DÜNYA’DA İLK KEZ BURADA DENENİYOR”

Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 10 kişiye mesleğin inceliklerini öğrettiğini söyleyen Satır, “Şu an burada onlarca ürünün üretildiğini görüyoruz. Bu ürünleri bu arkadaşlar üretti. Çalışan arkadaşlarımız kısa sürede bu işi kavramış ve çok önemli başarılar göstererek kaliteli ürünler ortaya çıkartmıştır. Amacımız ahşapla bakırı bir araya getirmekti. Bunu da başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ahşapla bakırdan bir evdeki tüm eşyaları yapmayı hedefliyoruz. Bunlar koltuk takımı olabilir, vitrin olabilir, mutfak dolapları olabilir. Ahşap üzerinde bakırı dünyada ilk kez burada deneniyor. Bu güzel fikri ekibimiz ile hayata geçirdik. El emeği ile yapılan eserler ilgi görmesi bizi de mutlu ediyor. Şu an ahşap üzerine yaptığımız ve ilgi gören ürünlerimizin başında tablolar ve portreler, sehpalar ve sandıklar geliyor” diye konuştu.

“15 ÜRÜN ÇEŞİDİNE ULAŞTIK”

Bu proje Güneysu Kaymakamlığı tarafından başlatılan bir proje olduğunu ifade eden Güneysu Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Hikmet Yanık “Buradaki hedefimiz gençlere yeni İstihdam alanı oluşturmaktı. Bunu da başardığımızı görüyoruz. Bu projeyi daha da geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Piyasa bizden ne istiyor, biz onun araştırmasını yaptık. Belediyelere Kaymakamlıklara küçük sehpa ve panolarla bu işe başladık. 15 tane ürün çeşidine ulaştık. Piyasanın istekleri doğrultusunda ürün yapmaya çalışıyoruz. Şu anda büyük firmalardan ciddi siparişler var, onlara çalışıyoruz. İnşallah çalışanlarımıza gelir olarak büyük katkı sağlayacağız. Biz burada unutulmaya yüz tutmuş çok çeşitli ürünler elde ediyoruz. Örneğin; tablolar, sehpalar, çeyiz sandıkları. Burada kişilerin kendi resmini bile ustalarımız bakır rölyef üstüne işletebiliyor. Bunu yaptırmak isteyen vatandaşlarımız Halk Eğitim Merkezi’mize ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

AYTEKİN KALENDER

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Rölyef Çalışması Dünyada İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement