BDP'nin Karayazı Mitingi - Son Dakika
Politika

BDP'nin Karayazı Mitingi

BDP\'nin Karayazı Mitingi

BDP Genel Başkanı Demirtaş: "Bazı çevreler burada BDP'li belediyeler olursa her gün esnaf kepenk kapatır, şöyle olur böyle olur deyip dedikodu yayıp, halkı ürkütmeye, korkutmaya çalışıyor.

12.03.2014 16:38

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bazı çevreler burada BDP'li belediyeler olursa her gün esnaf kepenk kapatır, şöyle olur böyle olur deyip dedikodu yayıp, halkı ürkütmeye, korkutmaya çalışıyor. Esnafın kepengini kapatan AKP'nin faiz politikalarıdır. Zaten esnaf iş yapamadığı için kepenklerini kapatıyor. Biz esnafa kepenk açtırmak için geliyoruz" dedi.

Demirtaş, partisinin Erzurum'un Karayazı ilçesinde düzenlediği mitingde, Karayazı'nın tarihini kendi elleriyle yazmaya kararlı olduğunu belirterek, aslında Karayazı'da uzun yılar önce halkın kendi iradesini kendi ellerine almaya hazır olduğunu söyledi.

Parti olarak çalışmalarının eksik olduğunu dile getiren Demirtaş, "Sizlere uzun yıllardır yeterince layık olamadık, inşallah bunu gidereceğiz. İnşallah halkımıza olan borcumuzu ödeyeceğiz. Karayayazı, aslında yazısındaki karayı silmeye çoktan hazırdı, alın yazısındaki karayı silip, özgürlüğe yürümeye her zaman hazırdı" dedi.

Öncelikle kadınlardan sonra tüm partililerden kapı kapı dolaşmalarını isteyen Demirtaş, seçimlere çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

Ev ev dolaşıp ikna olmayanların ikna edilmesi gerektiğini dile getiren Demirtaş, "Elbette Karayazı'da belediye yönetime gelecek ama daha fazla çalışmamız lazım. Ev ev dolaşıp ikna olmayanları ikna etmemiz lazım. Başka partilerin camlarından bize el sallayanlara 'artık ruhen değil, bedenle de aramızda olun' dememiz lazım. 'Boşaltın o partileri, gelin halkınızın yanında yer alın' dememiz lazım. Madem başka partilerin binasından bize el sallayıp zafer işareti yapıyorsunuz ne işiniz var o partilerde. Binaları boş kalsın, gelin halkınızın yanında yer alın" diye konuştu.

Demirtaş, kadınıyla erkeğiyle 7'sinden 70'ine, yaşlısıyla genciyle Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Azerisi, Türmeni ile tek bir kişinin bile kimliği farklı olan varsa ona da eşit hizmet edeceklerini dile getirerek, BDP'nin hepsine her yerde en güzel hizmeti yapacağını savundu.

BDP'ye karşı politika yürütüldüğünü ileri süren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bazı çevreler burada BDP'li belediyeler olursa her gün esnaf kepenk kapatır, şöyle olur böyle olur deyip dedikodu yayıp, halkı ürkütmeye, korkutmaya çalışıyor. Esnafın kepengini kapatan AKP'nin faiz politikalarıdır. Zaten esnaf iş yapamadığı için kepenklerini kapatıyor. Biz esnafa kepenk açtırmak için geliyoruz. Bunların yalanlarına, dolanlarına, tehditlerine asla prim vermeyin. Sizden oy almak için gelenlere 'kusura bakma kardeşim artık bu topraklarda Barış ve Demokrasi Partisi dışında başka bir parti ve zihniyetin oy alma şansı yok' deyin. Artık Karayazı BDP ile buluşuyor. Bunu söyleyin ve onları da partimize davet edin."

Barış ve kardeşliğin kazanacağını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"En büyük zararı biz bu parçalanmışlıktan gördük. 150-200 yıldır, ta Osmanlı'dan bugüne ne geldiyse başımıza ayrılıktan, gayrılıktan geldi. Mir Bedirhan'ın direnişi döneminden bu yana Kürtler aile aile, aşiret aşiret  birbirine düşman edildi. Köy köy, il il birbirine düşman edildi. Paramparça ettiler bizi. Bizi birbirimize selam vermeyecek hale getirdiler ama çok şükür şimdi halkımızın birliği tamdır. Şimdi halkımızın ittifakı tamdır. Kürt halkının büyük birliği bu topraklarda daha fazla özgürlük, daha fazla barış olsun diye çalışıyor. Türkiye'nin her tarafında zulüm var, sadece Karayazı'da değil. Türkiye'de herkes zulüm altında, Sadece Kürtler değil ama biz de zaten hepsi için mücadele ediyoruz. İnsan olan herkes için mücadele ediyoruz. Kimliği ne olursa olsun, başı açık olur, kapalı olur, Alevi, Sünni, gayri müslim, Ermeni, Yezidi, Süryani olur, Çerkez, Laz olur. Onların hepsinin özgürlük mücadelesini sizler yürüterek başardınız. Şimdi inanın ki hepsi size bakıp cesaret alıyor. Kürt halkından cesaret alıyorlar."

Konuşmasının ardından buradan ayrılan Demirtaş, Erzurum'un Hınıs, Karaçoban ve Tekman ilçelerinde de partilileri selamladı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP'nin Karayazı Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement