Batı Akdeniz İçin 'Çok Kuvvetli ve Şiddetli Sağanak Yağış' Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Batı Akdeniz İçin 'Çok Kuvvetli ve Şiddetli Sağanak Yağış' Uyarısı

Batı Akdeniz İçin \'Çok Kuvvetli ve Şiddetli Sağanak Yağış\' Uyarısı

Meteoroloji Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta illeri için bu akşam saat 21.00'de başlayıp yarın akşam aynı saatte sona ermesi beklenen 'çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış' uyarısında bulundu.

11.12.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta illeri için bu akşam saat 21.00'de başlayıp yarın akşam aynı saatte sona ermesi beklenen 'çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış' uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı Antalya 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı uyarıda Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illeri için 'çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış' beklendiği bildirildi. Yağışların saat 21.00'de başlayıp 24 saat sonra sona ermesinin beklendiğine dikkati çekilen açıklamada, Antalya için şöyle denildi:

"Bugün akşam saatlerinde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; il genelinde kuvvetli, gece saatlerinden yarın öğle saatlerine kadar Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde (Kemer, Kumluca, Finike, Kaş ve Demre) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm), sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Antalya Merkez ile doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (50-75 mm) olması beklenmektedir. Yağışlı peryod boyunca rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Beklenen kuvvetli ve şiddetli yağışların neden olabileceği sel, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu, çatı uçması, hortum, baca zehirlenmesi vb. olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."

, fırtına beklendiğini belirten meteoroloji, fırtınanın yarın saat 15.00'de etkisini kaybedeceğini duyurdu.

BURDUR VE ISPARTA

Burdur ve Isparta illeri için yayınlanan uyarıda ise, "Bugün akşam başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Burdur ve Isparta il genelinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması beklenmektedir. Yağışlı peryod boyunca güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek rüzgar nedeniyle baca zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir" ifadesine yer verildi.

MUĞLA İÇİN UYARI

Muğla için yapılan uyarıda, "Bugün akşam başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm), Bodrum, Köyceğiz, Datça, Marmaris, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde ise yer yer şiddetli (75-100 mm) olması beklenmektedir. Yağışlı periyod boyunca rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batı Akdeniz İçin 'Çok Kuvvetli ve Şiddetli Sağanak Yağış' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement