Başkanlık Sistemi İçin İmza Topladı - Son Dakika
Güncel

Başkanlık Sistemi İçin İmza Topladı

Sakarya'da Yakup Çoruh isimli vatandaş, başkanlık sistemi ve sivil anayasayı desteklemek amacıyla il ve ilçelerde imza kampanyası başlattı.

29.01.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da Yakup Çoruh isimli vatandaş, başkanlık sistemi ve sivil anayasayı desteklemek amacıyla il ve ilçelerde imza kampanyası başlattı.

Çoruh, Orhan Cami Meydanı'na kurduğu imza standında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen herkesi imza kampanyasına davet ettiğini söyledi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında geçen süreçte parlamenter sistemin tıkandığını savunan Çoruh, "Yüzde 52 halk desteğiyle seçilmiş olan Cumhurbaşkanı üzerinden 'Bu ülkenin Yüksek Seçim Kurulu tarafsız kalması gerektiğini söyleyemiyorsa kim cesaret edecek. 'Allah'tan korkmayan biz cesaret edeceğiz' gibi kelimeler kullanarak kutsalımız olan İslam dinimize karşı hakaret edilmesine ve İslam dinini savunmak için güçlü bir ülke olma yolunda 'Seni başkan yapmayacağız' diyenlere karşı 'Türk tipi başkanlık' sistemine geçmek için ve sivil anayasa için ilk adım meşalesini Sakaryamız'dan yakarak Ankara'ya doğru yola çıkıyoruz" diye konuştu.

Kent merkezinin yanı sıra ilçeleri de dolaşarak imza kampanyasına herkesi dahil etmek istediğini anlatan Çoruh, toplanan imzaları Pazartesi günü meclis başkanlığına teslim edeceklerini aktardı.

Çoruh, Başkanlık sistemi ve sivil anayasa için ilk kez imza kampanyası düzenlendiğini ifade ederek, "İmzalarımızla reisi destekliyoruz. 81 ilden bu kampanya ilk kez Sakarya'da başlatıyoruz. Sakaryalılar olarak Cumhurbaşkanımıza başkanlık yolunda destek olun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkanlık Sistemi İçin İmza Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement