Başkan Sözlü'den "5 Ocak" Mesajı - Son Dakika
Güncel

Başkan Sözlü'den "5 Ocak" Mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Milleti’nin Kurtuluş Mücadelesi’nde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ilk ses veren şehrin Adana olduğunu belirterek, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutladı.

04.01.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Milleti'nin Kurtuluş Mücadelesi'nde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ilk ses veren şehrin Adana olduğunu belirterek, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı kutladı.

Sözlü, Adana'nın işgal güçlerinden kurtuluşunun 94. yılını gururla kutladıklarını belirten Sözlü, "Türk Milleti ve Adanalılar, bağımsızlıkları olmadan yaşayamayacaklarını dosta düşmana bir kez daha göstermiş ve 94 yıl önce, mazlum milletlere de esin kaynağı olarak, yurdu işgal eden düşmanı kutsal vatan topraklarından çıkarmayı, bütün zorluklara rağmen başarmıştır. Adanalılar olarak, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve atalarımızın başarısıyla ne kadar övünsek azdır" ifadelerini kullandı.

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından, Türk Milleti'ne yaşama alanı bırakmak istemeyen milletlerin bütün baskı ve askeri dayatmasına rağmen, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ilham kaynağı olan Adana'nın, Kurtuluş Savaşı'nın düşünsel aşamasında çok önemli rol oynadığını anlatan Sözlü, şunları kaydetti:

"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Adana ziyareti sırasında gerçekleştirdiği diyaloglar sonucunda, Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı vermeye hazır ve azimli olduğunu kanaatine varmış, Milli Mücadele gerçekleştirmeye karar vermiştir. Daha sonra dile getirdiği, 'Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur' cümlesiyle de, Adanalıları sonsuza dek onurlandırmıştır."

Türk Milleti'nin yok edilmek istendiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"Türk Milleti sonsuza dek bağımsız yaşayacaktır. Bağımsızlığı tehdit altına düştüğünde ise 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek, bütün varlığıyla savaşacaktır. Cenab-ı Allah bizlere bir daha topraklarımızın işgal edildiği günleri göstermesin. Bu duygu ve düşüncelerle, Bizlere kurtuluş ve bağımsızlık sevincini, gururunu yaşatan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gaziler ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ebediyete intikal eden ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Hemşehrilerimin de Kurtuluş Bayramı'nı kutluyor, nice Kurtuluş Bayramları'nda birlikte olmayı diliyorum." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Sözlü'den '5 Ocak' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement