Başkan Kocamaz da Muhtarları Dinledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocamaz da Muhtarları Dinledi

Başkan Kocamaz da Muhtarları Dinledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Köylerin Büyükşehire dahil edilmesi, bazı yönlerden avantaj, bazı yönlerden dezavantaj" dedi.

30.04.2015 17:19

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Köylerin Büyükşehire dahil edilmesi, bazı yönlerden avantaj, bazı yönlerden dezavantaj" dedi.

Mersin'in Erdemli ilçesindeki muhtarlarla istişare toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da katıldı. Toplantıda, Erdemli muhtarlarının sorunlarını dinleyen Kocamaz, dönem sonuna kadar sorunları çözeceklerini söyledi. Kocamaz, "Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte, köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılması ve büyükşehire dahil edilmesi, bazı yönlerden avantaj, bazı yönlerden dezavantaj getirdi. Eskiden Mersin Büyükşehir Belediyesi dört ilçeyi kapsarken, bugün vilayet sınırlarının tümünü kapsıyor. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza, köylerimize, beldelerimize bir söz verdik. İnşallah bu dönem sorunlarınızın çoğunu halledeceğiz, bu anlamda gönlünüz rahat olsun. Özellikle köylerimizin asfalt sıkıntılarını en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Asfalt ihale sürecimiz tamamlandıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız. İhalenin üçte birini köy yollarımız için ayırdık. 509 köyümüzün tamamını asfaltlayacağız" ifadelerini kullandı.

Tarımsal anlamda yaşanan sıkıntılara da değinen Kocamaz, "Tarımsal sulama konusunda yaşanan sıkıntıların Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafınca çözüme ulaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Yasa çıkarıldığında beldeler, şehrin bir mahallesi olarak düşünülmüş. Şehirdeki su bedeli ne ise beldeler de onu ödüyor. Bir siyasi parti milletvekili adayı televizyonda 'istese Büyükşehir bu su fiyatlarını düşürür ya da hiç almaz' diyor. Bunu söyleyen bir milletvekili adayı. Eğer o yasayı dikkatlice okusa söylediklerinin havada kaldığını bilir. Sırf orada vatandaşı kendi tarafına çekebilmek için kanuna, nizama uymayan ifadeler kullanabiliyor. Belediye kendi başına buyruk karar verme yetkisine sahip değildir. Biz yasanın bize verdiği yetkiyi halkımız adına sonuna kadar kullanıyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocamaz da Muhtarları Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement