Erdoğan'ın Adaylığı Memleketinde Sevinçle Karşılandı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Adaylığı Memleketinde Sevinçle Karşılandı

Erdoğan\'ın Adaylığı Memleketinde Sevinçle Karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi, babaocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde sevinçle karşılandı.

01.07.2014 12:37  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi babaocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde sevinçle karşılandı.

Erdoğan'ın babaocağı Güneysu ilçesinde, bir çay ocağında toplanan hemşehrileri adaylık sürecini televizyondan izledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, Başbakan Erdoğan'ın, tüm AK Parti milletvekillerinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini açıklaması hemşehrileri tarafından alkışlarla karşılandı. Bu sırada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Güneysu Belediye Başkanvekili Rıfat Özer, Güneysu ve Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, "Güneysu ve Türk halkı cumhurbaşkanını önceden seçmişti. Biz bunu biliyorduk. Başbakanımız da bugün bunu onayladı. Bizi gururlandırdı ve sevindirdi. Başbakanımızın çizdiği hedeflere bundan sonra inşallah devlet başkanı sıfatıyla kararlılıkla yürüyeceğine, 2023 ve 2071 hedeflerini tutturmak için daha hızlı, bizlerle beraber çalışacağını, bu davayı sürdüreceğine sonuna kadar inanıyorum" dedi.

Adaylık açıklamasının sevindirici olduğunu ifade eden Özer, "Çok güzel bir gün oldu. İyi bir karar oldu. Biz halk olarak bundan çok mutluyuz" diye konuştu.

AK Parti kurucu ilçe başkanı Abdullah Yığcı, 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan için "muhtar bile olamaz" denildiğini vurgulayarak, Hayatımız en mutlu anını yaşıyorum. 'Muhtar bile olamaz' denilen bir insan bugün cumhurbaşkanı adayımız. İnşallah ilk defa Türkiye'de halkın seçeceği gerçekten bir cumhurbaşkanı, bunun da Güneysu'dan olması hepimizi çok farklı şekilde mutlu etti. Ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın akrabası Hasan Çakmakçı ise çok dua ettiğini ve mutlu olduğunu kaydederek, "Yeğenimiz, Allah'a çok şükürler olsun. Başbakanımız bizden, reisicumhur da bizden. Böyle bir şey Tükiye'de, daha önce böyle bir şey olmadı" şeklinde konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Adaylığı Memleketinde Sevinçle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement