Bakan Bozkır, Özgecan İçin Siyah Kurdela Taktı - Son Dakika
Politika

Bakan Bozkır, Özgecan İçin Siyah Kurdela Taktı

Bakan Bozkır, Özgecan İçin Siyah Kurdela Taktı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Yunanistan ve Avrupa Birliği(AB) arasında anlaşma sağlanamamasına ilişkin, “Tabi bu çok sıkıntılı bir durum, Şubat ayı içerisinde yaklaşık 8 milyar Avroluk bir katkı verilemesi söz konusu. Bunun verilip verilemeyeceği belli değil, Temmuz’da da 10 milyon Avroluk geri ödeme var. İktidara gelmeden önce ifade edilenlerle, iktidarda yapılabilecekler arasında belli sınırlar var. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz” dedi.

17.02.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Yunanistan ve Avrupa Birliği(AB) arasında anlaşma sağlanamamasına ilişkin, "Tabi bu çok sıkıntılı bir durum, Şubat ayı içerisinde yaklaşık 8 milyar Avroluk bir katkı verilemesi söz konusu. Bunun verilip verilemeyeceği belli değil, Temmuz'da da 10 milyon Avroluk geri ödeme var. İktidara gelmeden önce ifade edilenlerle, iktidarda yapılabilecekler arasında belli sınırlar var. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bilkent Otel'de gerçekleştirilen Mesleki Eğitimin Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi açılış toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasına yapan Bakan Bozkır, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki yapıcı işbirliği sonucu olarak ortaya çıkan bu proje sayesinde 323 kurumun mesleki eğitim alanında destek almasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu projenin en önemli dinamiklerinden de biri de nitelikli insan kaynağıdır. Dolayısıyla beşeri sermayeye yapılan yatırım bu gelişim ve dönüşümü hızlandıracak en önemli unsurlardır. Bu dönemde 110 bin proje uluslararası ajansa sunulmuştur. Bunlardan 26 bini kabul görmüştür. 760 milyon Avro bu çerçevede gençlerimizin eğitim hizmetlerine tahsis edilmiştir. 81 ilimizden 350 binden fazla vatandaşımıza yurtdışında eğitim ve işbirliği faaliyetinde bulunma hizmeti verilmiştir. Bugüne kadar 123 milyon Avro hibe kullanılarak 65 bin'den fazla vatandaşımız mesleki eğitim alanında eğitim almıştır" diye konuştu.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Bozkır, 'Yunanistan ve AB arasında bir anlaşma sağlanamadı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Yunanistan bizim komşumuz. Komşumuzun istikrar içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Çünkü Yunanistan ne kadar iyi durumda olursa Türkiye'ye de o derece olumlu katkısı olur. Ancak maalesef uzunca süredir Yunanistan ekonomik sıkıntı için de, bu ekonomik sıkıntı olduğu dönem de sorunların çözümü Avrupa Birliği çerçevesinde bulmaya gayret etti. Bununla ilgili önemli meblağlar kredi olarak sağlandı. Yeni gelen iktidar bunlarla ilgili halkına değişiklikler yapacağı ve bazılarını uygulamadan çıkaracağı yolunda beyanlarda bulunarak iktidara geldi. Ancak anlaşıldığı kadarıyla AB ile yürütülmekte olan görüşmelerde, AB mevcut statükonun devamını ısrarla karşı taraftan beklediğini ifade etti. Tabi bu çok sıkıntılı bir durum, Şubat ayı içerisinde yaklaşık 8 milyar Avroluk bir katkı verilemesi söz konusu. Bunun verilip verilemeyeceği belli değil, Temmuz'da da 10 milyon Avroluk geri ödeme var. İktidara gelmeden önce ifade edilenlerle, iktidarda yapılabilecekler arasında belli sınırlar var. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz" cevabını verdi.

AB Türkiye Deklarasyonu Maslahatgüzar Bela Szombatı, Özgecan Aslan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu kaydederek, "Yaşam hakkının koruması bizim ortak Avrupa kültürümüzün temel hakkını oluşturmaktadır.Ailesinin ve Türk halkının acısını derinden paylaştığımız dile getirmek istiyorum. Bu olay kadına şiddet konusunda Türkiye ile işbirliğinde devam etmeye ve Türkiye'ye yardımlarımızı sürdürme konusundaki kararlılığımızı güçlendirdi. Umarım bu olay herkesin şiddetin kabul edilmezliğini anlamasına vesile olur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bakan Bozkır ise Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi nedeniyle acıyı paylaşmak amacıyla bütün gün siyah kurdele takacağını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bozkır, Özgecan İçin Siyah Kurdela Taktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement