Azerbaycan'ın 97. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan'ın 97. Kuruluş Yıl Dönümü

Kars'ta, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü, düzenlenen "Cumhuriyet Günü" etkinliğiyle kutlandı.

26.05.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü, düzenlenen "Cumhuriyet Günü" etkinliğiyle kutlandı.

Kafkas Üniversitesi Konukevi'nde Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla hazırlanan Cumhuriyet Günü pastasını, Başkonsolos Ayhan Süleymanlı ve Kars Valisi Günay Özdemir birlikte kesti.

Vali Özdemir, Azerbaycan ile Kars arasındaki ilişkinin, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin ötesinde, çok duygusal ve tarihten gelen bir bağ olduğunu dile getirdi.

Bu tarihten gelen bağın yüzyıllardır devam ettiğini ifade eden Özdemir, "Azerbaycan ile Türkiye hiçbir zaman çıkar ilişkisine dayanmayan, tamamen duygusal anlamda yakınlık duymuş, 'tek millet iki devlet' anlayışıyla kurulan fakat uluslararası arenada her zaman tek millet gibi hareket eden iki devlettir. Onun için Azerbaycan ile tarihte hiçbir zaman çıkar ilişkisi gözetmemiş, Azerbaycan'ın ihtiyacı olduğu zaman Türkiye, Türkiye'nin de ihtiyacı olduğu zaman Azerbaycan, her zaman birbirlerinin yanında olmuştur" diye konuştu.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, 28 Mayıs'ta Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Bu tarihi günün Azerbaycan halkının hayatında büyük anlam taşıdığını belirten Süleymanlı, "Şarkta ilk demokratik devlet kuruluşunu yaratmış Azarbaycan Halk Cumhuriyeti, istikrarını devam ettirerek halkımızın bağımsızlık azmini yaratmıştır. Bu bayram her yıl ülkemizde büyük coşkuyla kutlanıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Azerbaycanlı sanatçıların seslendirdiği türkülere davetlilerde eşlik etti.

Programda, Anadolu Ajansı Kars Muhabiri Ercüment Daşdelen'e Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Süleymanlı tarafından, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine katkılarından dolayı Azerbaycan rozeti takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Azerbaycan'ın 97. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement