Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Görüntü Dökümü: Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'in konuşması Avrupa'daki sığınmacı krizi Sırbistan Başbakanı Vucic: "Sırbistan'ın sığınmacılar için bir park yeri olması söz konusu değil" Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, ülkesinin Batı Avrupa'ya gitmeyi hedefleyen sığınmacılar için "park yeri" olmayacağını ifade etti.

03.02.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'in konuşması Avrupa'daki sığınmacı krizi

Sırbistan Başbakanı Vucic:

"Sırbistan'ın sığınmacılar için bir park yeri olması söz konusu değil"

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, ülkesinin Batı Avrupa'ya gitmeyi hedefleyen sığınmacılar için "park yeri" olmayacağını ifade etti.

Belgrad'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Vucic, sığınmacı krizi konusunda Almanya ve AB tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde hareket edeceklerini belirterek, sığınmacı krizinin bir an önce çözüme kavuşturulması temennisinde bulundu.

Londra'da düzenlenecek donörler konferansında, binlerce sığınmacının Sırbistan'da kalması için bu ülkeye maddi destek sağlanacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Vucic, "Sırbistan'ın sığınmacılar için bir park yeri olması söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Hırvatistan'da "göçmen" konferansı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Hoşgeldiniz Derneği tarafından düzenlenen konferansta da gündem sığınmacı kriziydi.

Irak, Suriye ve Afganistan vatandaşı olmayan ve "ekonomik göçmen" olarak nitelendirilen kimselerin Batı Avrupa ülkelerine alınmamalarına dikkati çekmek için düzenlenen konferansta, sığınmacılar arasında ülke ayrımı yapıldığına işaret edildi.

Konferansta konuşan Barış Çalışmaları Merkezi Temsilcisi Tea Vidovic, Balkanlar rotasını takip eden sığınmacılara yönelik AB'nin resmi onayı olmadan yaptırım uygulanamayacağını belirterek, sığınmacılar arasında ayrımcılık yapıldığını savundu.

Irak, Afganistan ve Suriye vatandaşı olmayanların sınırlardan geri gönderildiğini aktaran Vidovic, bunun insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Avrupa\'daki Sığınmacı Krizi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement