Aski Yılda 331 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıyor - Son Dakika
Yerel

Aski Yılda 331 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıyor

ASKİ Genel Müdürü Kaya: "2013'de Ankara’ya ASKİ tarafından toplam 373 milyon 230 bin 587 metreküp temiz ve kaliteli içme suyu verildi" "Kullanılan sulardan toplanarak tesislere getirilen 330 milyon 842 bin 24 metreküp atıksu tesislerde arıtıldı.

08.06.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yılda 331 milyon metreküp atıksuyun arıtıldığını bildirdi.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın su ihtiyacını karşılayan ASKİ'nin bir damla suyun dahi kaybına izin vermediğini, atıksuların da arıtıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde yeniden doğaya dönüşümünün sağlandığını belirterek, bunun için de teknolojinin tüm imkanlarından yararlandıklarını kaydetti.

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi'nde geçen yıl 331 milyon metreküp atıksuyun arıtıldığını bildiren Kaya, hizmete açılan 8 adet bölgesel, 6 adet paket arıtma tesisi ile de pissu arıtması yapıldığını kaydetti. 2013 yılı içinde Ankara'ya ASKİ tarafından toplam 373 milyon 230 bin 587 metreküp temiz ve kaliteli içme suyu verildiğini belirten Kaya, "Kullanılan sulardan toplanarak tesislere getirilen 330 milyon 842 bin 24 metreküp atıksu tesislerde arıtıldı. İleri arıtım teknolojisi ile donatılan tesislerde arıtılan pissular, temiz olarak alıcı ortama deşarj edildi" ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarının aşama aşama genişlediğini, son olarak bütün kentten sorumlu hale geldiğini hatırlatan Kaya, "Tüm ilçelere yerinde kaliteli hizmet vermek için çalışmalar yapıyoruz. ASKİ'nin imkanlarından tüm ilçelerin eşit bir şekilde yararlanmasını sağlıyoruz.  Bunun için en uzak ilçelerin de hızlı şekilde hizmet alabilmesi için bölgesel atıksu arıtma tesisleri ile paket atıksu arıtma tesisleri kuruyoruz. Böylece tüm Ankaralıların temiz ve kaliteli içme suyu alması sağlanırken, sonrasında kullanılan atık sularında sağlıklı bir şekilde arıtılmasına imkan tanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Merkez ilçelerin dışındaki ilçelerde 8 adet bölgesel atıksu arıtma tesisi inşa edildiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"İlçelerdeki atık suların Tatlar Atıksu Merkezi'ne iletim hattı yapılarak bağlanmasının ekonomik olmadığı durumlarda bölgesel atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Başkent'in ve merkez ilçelerin atıksu arıtması 765 bin metreküp arıtma kapasitesiyle 4 milyon üzerindeki nüfusa hizmet veren Ankara Merkezi Atık su Arıtma Tesisi'nde yapılıyor.

Diğer Bölgesel atıksu tesisleri, Kalecik, Ayaş- Sinanlı, Kazan, Elmadağ, Hasanoğlan, Lalahan, Çubuk'ta bulunuyor. Bu tesislerde arıtılan sular, Çubuk-1 Barajı, Ankara Çayı, Hatip Deresi, Ova Çayı,  Elmadağ Deresi gibi sulara temiz su kaynağı olarak verilmektedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aski Yılda 331 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement