Artvin Turizm Haftası Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Artvin Turizm Haftası Şenlikleri

Şenlik kapsamında Şavşat ilçesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

28.04.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valiliğince düzenlenen Turizm Haftası Şenlikleri kapsamında Şavşat ilçesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Cirit Düzü alanında yapılan at yarışları ve off-road gösterisine Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Şavşat Kaymakam Vekili ve Ardanuç Kaymakamı Recep Höl, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ve Prof. Dr. Fahretin Tilki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Sağlık Müdürü Hakan Hacısalihoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Ongu, atın Türk toplumundaki yeri ve önemine işaret ederek, "Atların evcilleştirilmesi dünya tarihinin değiştirilmesinde büyük rol oynarken milletimizin de bu topraklara damga vurmasında en önemli unsur olmuştur. Biz yıllarca bu asil hayvanla hem kendi kültürümüzü yoğurmuş, him di bu topraklarda bulduğumuz medeniyeti şekillendirmişiz. Bizi biz yapan değerleri tekrar hatırlamalı, bu değerleri evlatlarımıza, torunlarımıza aktarmak için gayret göstermeli ve bu değerlerle buluşmanın yollarını aramalıyız" dedi.

Atlıların ellerindeki Türk bayrağı ile protokolü selamlamasıyla başlayan at yarışlarına yaklaşık 50 atlı katıldı. Önceki gün etkili olan yağmur nedeniyle alanın ıslak olması atlılara zor anlar yaşattı. At yarışlarından sonra Artvin Offroad Kulübü üyeleri, off-road gösterisi sundu.

Buradaki etkinliklerin ardından Şavşat Karagöl'e hareket edildi. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Şavşat Karagöl'de teknelerle gezinti yaptı. Doğanın keyfini çıkaran vatandaşlar, davul zurna eşliğinde horon oynadı.

Etkinlik Şavşat Seyir Tepesi'nin gezilmesinin ardından sona erdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin Turizm Haftası Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement