Arınç'tan, Suruç Saldırısıyla İlgili HDP'ye Yönelik Ağır Suçlama - Son Dakika
Güncel

Arınç'tan, Suruç Saldırısıyla İlgili HDP'ye Yönelik Ağır Suçlama

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sürerken yaptığı açıklamada, Suruç saldırısıyla ilgili olarak HDP'ye yönelik sert suçlamalarda bulundu.

22.07.2015 20:52  Güncelleme: 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında Suruç saldırısıyla ilgili olarak, "Allah korusun, ölenlerin içerisinde ne belediye yöneticilerinden ne HDP il ve ilçe yöneticilerinden bir kişi var. Bunların o topluluk içine özel olarak sokulmadığı uzakta kaldıkları ayrıca bir istihbarat konusu." açıklamasında bulundu.

SURUÇ SALDIRISIYLA İLGİLİ SERT ELEŞTİRLER

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suruç saldırısıyla ilgili HDP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu, "Otobüslerle gelmiştir bu insanlar. Masumane bir amaçla geldiklerini biliyoruz, Kobani ile dayanışma içinde olacaklar. Bu şiddet içermeyen kabulümüz bir gösteridir. Sadece otobüslerden indiklerinde polis arama yapmak istemiştir ve yapılmıştır. Amara'ya girişten sonra polis, tekrar bir arama yapmak istemiştir, belediye görevlileri kesinlikle izin vermemiştir. 'Burası güvenli, burası bizim yönetimimizdedir' demişlerdir. Orada tekrar tespit yapılamamıştır.

Birbirlerini tanıyan bu insanlar aralarına birinin karıştığını görmemiş ya da farkedememişlerdir. İlk aramada olmayan bu kişi, bu bahçeye nasıl girmiş, nasıl sızmıştır? Suruç belediyesine ait bu kültür merkezinde güvenlik kameralarının olduğu söylenmiş ama 10 aydır kullanılmaz olduğunu öğreniyoruz. Güvenlik kameralarının olmadığı bir yerde arama yapılmasına izin verilmiyor. Buradan bir amaç çıkarabilirsiniz.

Allah korusun, ölenlerin içerisinde ne belediye yöneticilerinden ne HDP il ve ilçe yöneticilerinden bir kişi var. Bunların o topluluk içine özel olarak sokulmadığı uzakta kaldıkları ayrıca bir istihbarat konusu. Bütün bunların cevabını bulacağız."

"POLİSİMİZİ ŞEHİT EDENLEN BUNUN KARŞILIĞINI GÖRECEKLERDİR"

"Hem Suruç'ta hayatını kaybedenlere hem şehit edilen uzman çavuşumuza hem de şehit edilen iki polisimize rahmet diliyorum. Saldırıyı üstlenen Apocu fedai timinin, gerçekten PKK bağlantısı olup olmadığı, yoksa bireysel olarak mı bu eylemi yaptıkları, propagandaya yönelik olarak mı böyle bir duyuruda bulundukları konusu hem istihbaratımız, hem de güvenlik güçlerimiz tarafından süratle araştırılıyor ama neresinden bakarsak bakalım, bir terör örgütünün işlediği bir terör suçudur.

Kan dökülmüştür. Dökülen kan, polislerimizin aziz kanıdır. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum ve mutlaka bunu yapanlar karşılığını göreceklerdir.

"SINIR FİZİKİ GÜVENLİ SİSTEMİ KONULU SUNUM YAPILDI"

Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin entegre bir sınır sistemini veya sınır fiziki güvenlik sistemini bugünkü sunum içerisinde detaylı olarak, özellikle Suriye sınırımızdan sorumlu tutulan Bakanlar Kurulu Kararımızla Milli Savunma Bakanlığımız ve bazı konularda yetkilendirilmiş olan İçişleri Bakanlığımızın müşterek bir sunumu olarak dinlemiş olduk. Burada asıl önemli olan DAEŞ tehdidine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır. Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır."

"TÜM TEKNOLOJİK İMKANLARLA TEDBİRLER ALINACAK"

Arınç, sınırda fiziki iyileştirme konusunun ayrıntılı şekilde sorulması üzerine ayrıntı veremeyeceğini belirterek "Özellikle kritik olan bölümler tespit edilmiştir. Bu yerlere öncelik verilmek suretiyle tüm teknolojik imkanlarla tedbirler alınacak."

"ÜLKEMİZ DAEŞ'LE MÜCADELE ETMEYE KARARLIDIR"

"Operasyonel olarak İncirlik'in açılması konusunda daha önce konulan güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge pozisyonu şart mıdır?" sorusu üzerine Arınç, şu şekilde yanıt verdi:

"Irak ve Suriye konusunda Türkiye'nin tutumu bellidir. Maalesef Türkiye'de bir algı operasyonu var. Son yaşadığımız olaylarla ilgili yanlış algıların güvenlik güçlerini ve hükümeti hedef aldığını görüyoruz. DAEŞ'e karşı Türkiye Hükümeti yeterli mücadeleyi yapmıyor algısı üzerinden propaganda amaçlı, fevkalade etkili bir kampanya yürütülmektedir. Bu alçakça bir yalandır. Hiçbir noktası doğru değildir. DAEŞ, Türkiye'nin lanetlediği bir terör örgütüdür. Ülkemiz terörün her türüyle olduğu gibi bu terör örgütüyle de mücadele etmeye kararlıdır. DAEŞ ile ilgili olarak 600 kişi gözaltına alındı. 102 kişi tutuklandı. Son eylemleri, DAEŞ'in hareket kabiliyetini koruduğunu gösteriyor. Türkiye bu konuda kendine düşen görevi yerine getirmektedir."

"HALKIMIZ BAŞKA BİR PARTİYLE KOALİSYON KURMAMIZI İSTEDİ"

Arınç, koalisyon çalışmalarıyla ilgili olarak "Milletimiz bir karar verdi. Bir başka partiyle koalisyon kurmamızı halkımız böyle istedi. Birinci aşamadaki düşüncemiz hükümet kurma çalışmasıdır. CHP ile yürüyen bir süreç vardır. Her iki heyete birer de arkadaş ekleyerek Haluk Koç ile bir toplantı daha yapacağız. Önümüzdeki pazartesiden itibaren olacak. CHP ne zaman şu gün şu saatte şu arkadaşlarla görüşelim dese biz kabul durumundayız. Yeni ve güçlü bir hükümete ihtiyacımız var" dedi.

"ULUSAL YAS İLAN EDİLMESİ GEREKLİ GÖRÜLMEMİŞTİR"

Arınç, ulusal yas ilan edilmesiyle ilgili olarak, "CHP bir kanun teklifi vermiş ulusal yas konusunda. Bu olayla ilgili yas ilan edilmedi. Ama saldırı sonrası gereken her türlü işlem yapılmıştır. Ulusal yas ilan edilmesi gerekli görülmemiştir. Bir taraftan sağlık ekipleri, soruşturmanın bir an önce sonlandırılması, cenazelerin defni sırasında hükümetimiz tarafından sağlanan kolaylıklar, olaydan duyduğumuz üzüntü, bütün bunlarla yas ilan edilmesinin karşılığının verildiğini düşünüyoruz"

"MECLİS'İN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMASINDA BİR FAYDA GÖRMÜYORUZ"

Arınç Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısına, "Biz şahsen hükümet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz. Çünkü böyle bir toplantı yapıldığı takdirde siyasi partiler arasında öylesine büyük tartışmalar yaşanabilir ki mecrasından sapar ve hiç ümit etmediğimiz bir davranışla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

DEMİRTAŞ ORTAK DEKLARASYON ÇAĞRISI

Arınç, "Ben Sayın Demirtaş'a buradan tekrar bir ricada bulunmak istiyorum. Bütün bunları kapsayan çok daha olumlu bir talebi sayın Başbakanımız dile getirdi. O da parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin ortak bir deklarasyonla DAEŞ de dahil olmak üzere bütün terör örgütlerini, bu örgütlerin faaliyetlerini lanetlemesi ve bu terör eylemlerine karşı yek vücut olarak karşı duracağımızı bizzat yazı ile ifade etmemiz. Bunu Sayın Başbakanımız hep tekrarlayacaktır. Biz de tekrarlayacağız. Bundan kaçmak buna uzak durmak mümkün değil. Terör eylemlerinin bir tanesine taraftar olup öbür tanesini lanetlemek doğru değildir"

Arınç\'tan, Suruç Saldırısıyla İlgili HDP\'ye Yönelik Ağır Suçlama

Son Dakika Güncel Arınç'tan, Suruç Saldırısıyla İlgili HDP'ye Yönelik Ağır Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (88)

  • halil: pkk ya karsı bir önlem yokmu sayın arınc.bu akp iyice sıvanadan cıktı 35 51 Yanıtla
  • komando35: Yeni mi akliniz basiniza geldi? Giren girdi giden gitti neyin kafasindasiniz 76 4 Yanıtla
  • FATIH: Her 20 dk da bir reklam arası gb tv de gördüğümüz Sn.Cumhurbaşkanımız Nerde??,ülke de nerdeyse kaos çıkacak adam piyasa da yok. 40 35 Yanıtla
  • tax: Herseyiniz yaaaaalan. 37 30 Yanıtla
  • Objektif: SAMIMIYETINE INANDIGIM BIRIYDINIZ. AMA SIZDE SAVAŞ DIYORSANIZ BU ÜLKE BITMISTIR 39 23 Yanıtla
  • tax: Bunu yapanlar karsiligini görecekmis söyliyen bülo milleti kandirmaya devam..... 22 30 Yanıtla
  • Mhp: Bir MHP li olarak tek çare hdp 41 5 Yanıtla
  • Cansu: Keşke o bombalar patlamdan evvel o polisler ölmeden evvel sınır güvenliğini sağlasaydınız? 39 3 Yanıtla
  • Mutlu: HELAL OLSUN SİZE bizler sizinle gurur duyuyoruz 12 25 Yanıtla
  • BEN FUAT AVNİ: O saldırıyı PKK yaptı da ondan. Diyarbakır daki de oy içindi... 32 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement