Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANSAN'ın yeni yönetim kurulu üyelerinin toplu, eski başkan Tacim Alpaslan, yeni başkan Kamile Yılmaz ile tokalaşırken, Yılmaz'dan yakın plan görüntüler.

11.10.2012 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: ANSAN'ın yeni yönetim kurulu üyelerinin toplu, eski başkan Tacim Alpaslan, yeni başkan Kamile Yılmaz ile tokalaşırken, Yılmaz'dan yakın plan görüntüler.

--- KUTU ---

29 yıllık öğretmen

ANSAN Başkanı Kamile Yılmaz, 29 yıl sınıf öğretmenliği yapıp, bir amatör tiyatro grubunda çalışmalara katıldı, beş yıl önemli roller üstlendi. Halen bazı yerel gazete ve dergilerde köşe yazarlığı da yapan iki çocuk annesi Yılmaz'ın, yayımlanmış dört öykü kitabı bulunuyor. Beşinci öykü kitabının hazırlıklarını sürdüren Yılmaz, 90'lı yıllardan beri kadın hareketlerinin içinde önemli görevler üstlendi.

===

Çamura can veriyorlar

AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü'nün ikinci sınıf öğrencileri, 20 Kasım Cumartesi günü açılacak sergi için çalışıyor. Çamura can verip, çeşitli sanat eserlerine dönüştüren öğrencilerin eserleri, GSF Fuayesi'nde beğeniye sunulacak. Torna tezgahlarının başında çanak- çömlek, çeşitli tasarımlarla şekillendirdikleri çamurdan dekoratif süs eşyaları üreten öğrenciler, eserlerini ilk kez sergileyecek olmanın heyecanını taşıyor.

GSF Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Emel Mülayim Oral, açılacak seramik sergisinin, öğrencinin motive olması açısından önemli olduğunu vurguladı. Oral, "Atölyemizde işlenen çamurdan çıkan eserler ilk kez beğeniye sunulacak. Bu yüzden çok titiz bir çalışma yapılıyor. Kurumaya bırakılan birçok eser, fırında pişirilip sırlanacak, üzerleri de renklendirilecek. Ortaya çıkarılan her eser öğrencilerimizi heyecanlandırırken, seramik sanatına olan sevgilerini de daha da perçinliyor" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenciler seramik çalışması yaparken ve eserlerin önünde toplu görüntü

===

Osmanlı sanatını yaşatıyorlar

TÜRK Üniversiteli Kadınlar Derneği Konyaaltı Şubesi'nde, yeni sezon eğitimlerine başlandı. Dernek binasında, Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) işbirliğiyle 'Evde Çocuk Bakımı', 'Aile Eğitimi', 'Mefruşat', 'Giysi Tadilatçısı', 'Pratik İngilizce- Rusça', geleneksel el sanatlarından 'Tezhip', 'Kitre Bebek' kursları açıldı. Osmanlı saraylarını süsleyen 'tezhip' sanatına genç kız ve yetişkin kadınların ilgisi yüksek oldu.

Boş vakitlerini sanat eğitimlerine katılarak değerlendiren kadınlar, 16. yüzyıla ait eserleri titiz bir şekilde çalışıp, hatlar üzerine de altın varak (ince altın levha) işleyerek, göz kamaştıran tablolar ortaya çıkarıyor. Kurs öğretmeni Zülbiye Sevgili Polat'ın gözetiminde büyük bir heyecanla çalışarak asırlar öncesinin sanatını yaşatan kursiyerler, altın ve gümüşü de dövüp, zar şeklinde ince levhaya dönüştürerek, parçacıklarını hatların üzerine işliyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kadınlar tezhip çalışması yaparken toplu görüntü

===

Hastanede 'Köşe Kapmaca' hazırlığı

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doktor, hemşire ve teknisyenlerinden oluşan ve profesyonel tiyatro sanatçılarını aratmayan tiyatro topluluğu, 'Köşe Kapmaca' adlı iki perdelik oyunla yeni sezona 'merhaba' diyecek. Perdelerini Aralık ayında açacak olan topluluk, prova çalışmalarına hız verdi. Sezon içinde Denizli, Isparta ve Alanya turnelerine de çıkacak olan topluluk, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan maddi destek alabilmek için de Ankara'da temaslarını sürdürüyor.

YENİ SEZONDA YENİ OYUNLAR

Bir yandan hastalara şifa dağıtırken, diğer yandan tiyatro çalışması yapan topluluk, her sahnelenen oyunda ayakta alkışlanmış, izleyiciler salonu tıka basa doldurmuştu. Biyokimya uzmanı Dr. Güzin Aykal, geçen sezon içinde 'Boyacı', 'Maviydi Bisikletim' ve 'Köşe Kapmaca' adlı oyunları 14 kez sahnelediklerini belirtip, "Yeni sezonda, bugüne kadar hiç izlenmemiş yeni oyunlarla izleyici karşısına çıkacağız. En büyük sıkıntımız, yeterli maddi destek bulamamak" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Topluluğun ve 'Köşe Kapmaca' adlı oyundan sahne görüntüleri

===

Sakarya Fırat'ın 'Elif'i oldu

KIRMIZI Kalem Tiyatro'nun (KKT) miniklere ve gençlere yönelik atölyelerinde üç yıldır diksiyon, dans, bale, drama, tiyatro eğitimi alıp bazı tiyatro oyunlarında da rol alan 9 yaşındaki Deniz Kaynak, TRT-1'de ilgiyle izlenen 'Sakarya Fırat' dizinde oynayacak. Birçok diziden teklif alan Kaynak, tercihini 'Sakarya Fırat' dizisi için kullandı. Küçük oyuncu, "Hayalim gerçek oldu, çok mutluyum" dedi.

KKT'nin sahneye koyduğu bazı oyunlarda performansıyla yapımcıların dikkatini çeken Deniz Kaynak, 'Sakarya Fırat' dizisinin oyuncu kadrosuna girmeyi başardı. Çok küçük yaşta kamera önüne çıkmanın heyecanını da yaşayan Kaynak, dizideki Nilgün öğretmenin kızı 'Elif' rolüyle izleyici karşısında olacak. Kaynak, dizi filmin çekiminin yapıldığı setlerde çalışmalara başladı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Deniz Kaynak'ın dans ederken ve yakın plan görüntüleri

===

16 yaşında şiir kitabı oldu

AKEV Koleji Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Buse Bilyay, 'Sonbaharda Yedi Harf - Ayrılık' adını verdiği ilk şiir kitabını çıkardı. 16 yaşında kitap sahibi olmanın heyecanını yaşayan Bilyay, kitabını Kaleiçi semtindeki Sur Lounge Cafe'de imzaladı. İmza gününe AKEV Koleji Genel Müdürü Selahattin Çiçek, Türk sinemasının 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı oyuncusu Coşkun Gögen, 'Bam Teli' programıyla ünlenen şair ve sunucu Tayfun Talipoğlu destek verdi.

Buse Bilyay'ın bazı şiirlerini davetlilerin önünde okuyan Tayfun Talipoğlu, "16 yaşındaki genç bir kızımızın duygularını, düşüncelerini, hayallerini, özlemlerini kaleme alıp şiirleştirmesi, birbirinden güzel şiirlere imza atması, tümünü bir kitapta toplaması büyük bir başarı" dedi. Talipoğlu, Bilyay'ın şiir çalışmalarını son derece başarılı bulduğunu belirtip, yanaklarından öperek kutladı. AKEV Genel Müdürü Selahattin Çiçek de öğrencisinin sınıfını her yıl birincilikle geçtiğini hatırlattı.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Buse Bilyay kitabını imzalarken, Tayfun Talipoğlu ile birlikte ve toplu görüntü

===

Tiyatroda '3. Sayfa' heyecanı

KIRMIZI Kalem Tiyatro'nun, Bahçelievler Pamir Caddesi üzerindeki 30 kişilik cep sahnesinde, Nobel ödüllü İtalyan yazar Dario Fo'nun '3. Sayfa' adlı oyunu tiyatroseverle buluşacak. 19 Ekim Cuma günü saat 20.00'de sahnelenecek tek kişilik oyunda Gülden Gözlem Küçük rol aldı. Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden yola çıkılarak yazılan ve hazırlık çalışmaları süren oyunu Ahmet Avkıran yönetiyor. Oyunun ardından izleyicilere kahve ikramı yapılıp, sohbette görüşleri alınacak.

Yeni sezonda, kadın- toplum çatışmasını ön plana çıkaracak oyunların sahneleneceği Kırmızı Kalem Tiyatro'da, '3. Sayfa' sezonun ilk oyunu olacak. Merakla beklenen oyunda geçmişte ve günümüzde her zaman güncelliğini koruyan, toplumların kanayan yarası olan kadına şiddet, taciz ve tecavüz konuları çok boyutlu işleniyor. Şimdiden büyük heyecan yaşayan Gülden Gözlem Küçük, şiddet ve tecavüze uğrayan bir kadının yaşamından kesitleri gözler önüne serecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gülden Gözlem Küçük'ün fotosu

--------

SERGİLER

--------

ANSAN

GÜSAD üyeleri resim sergisi………………………………………………………..8-12 Ekim

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) fotoğraf sergisi………13-15 Ekim

Songül Mak'ın resim sergisi……………………………………………………….14-16 Ekim

AYDIN KANZA SANAT GALERİSİ

Suat Kazanoğlu'nun resim sergisi………………………………………….12-21 Ekim

ORKUN&OZAN SANAT GALERİSİ

Mehmet Şirzad, Hülya Ulaş Feyzioğlu, F.Nuri Kara, Cihan Tikin'in resim sergisi……5 Ekim-3 Kasım

ARTPARK GALLERY

Pınar Bingül Göksun'un resim sergisi………………………………….…..5-30 Ekim

----------

OPERA-BALE

----------

HAŞİM İŞCAN KÜLTÜR MERKEZİ

La Taraviata (Opera)………………………………………………………16-18 Ekim

Satılmış Nişanlı (Opera)…………………………………..……….20 Ekim

Bir Yaz Gecesi Rüyası (Bale)…………………………………………23 Ekim

-------

TİYATRO

-------

ANTALYA DEVLET TİYATROSU

Pişti…………………………………………………………….13-17-18-19-20 Ekim - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement