Anadolu Ateşi, Diyarbakır ve Van'da dans okulları açacak - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ateşi, Diyarbakır ve Van'da dans okulları açacak

Anadolu Ateşi, Diyarbakır ve Van\'da dans okulları açacak

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Diyarbakır ve Van'da kast oluşturmak amacıyla dans okulu açmayı planladıklarını söyledi.

27.10.2013 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Diyarbakır ve Van'da kast oluşturmak amacıyla dans okulu açmayı planladıklarını söyledi.

Mustafa Erdoğan'ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun Antalya dans ekibi seçmeleri, Cam Piramit Sergi ve Kongre Salonu'nda yapıldı.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'daki seçmelere 150 dansçı katıldığını, seçmeler sonunda 50 kişinin Anadolu Ateşi'nin Antalya dans ekibine katılmaya hak kazandığını söyledi.

Yurt içi ve dışında ekiplerinde 250 dansçı bulunduğunu bildiren Erdoğan, "Bugüne kadar binden fazla dançı Anadolu Ateşi sahnesindeki heyecanı yaşayıp tozunu yuttu. Amacımız en yüksek sayıda dansçıyı alabilmek. Gerçekten çok sayıda dansçıya ihtiyaç var. Zaman olsa da herkesi dans ettirebilsek ama kısıtlı süre içinde repertuvarı verip dansçıları turneye hazırlmak istiyoruz" dedi.

Anadolu Ateşi seçmelerine her geçen yıl kadın dansçıların ilgisinin arttığına işaret eden Erdoğan, önceki yıllarda seçmelere gelen kadın sayısının çok az olduğunu, dansçı seçmekte zorlandıklarını anlattı. Son yıllarda ise kadınlardan daha fazla ilgi gördüklerini vurgulayan Erdoğan, kadın sayısının artmasının kastları güçlendirdiğini belirtti.

Farklı bölgelerde ekipler oluşturmak istediklerini söyleyen Erdoğan, "Güneydoğu Anadolu bölgesinde, sanat alanına katkıda bulunmak amacıyla Diyarbakır ve Van'da dans okulu açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Gaziantep'de dans okulu açtıklarını hatırlatan Erdoğan, mevcut okullardaki sistem oturduktan sonra Diyarbakır'da okul açacaklarını kaydetti.

Sportif olimpiyatların açılış ve kapanış programlarında Anadolu Ateşi'ne teklif gelip gelmediği sorusu üzerine Erdoğan, "Trabzon ve Erzurum'u yaptık. Artık bize o işleri vermiyorlar. Anlaşılan güzel yapıyoruz, ondan" ifadesini kullandı.

Muhabir: Sefa Karacan

Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ateşi, Diyarbakır ve Van'da dans okulları açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement