"Altın Koza Dünya Festivali Olacak' - Son Dakika
Güncel

"Altın Koza Dünya Festivali Olacak'

"Altın Koza Dünya Festivali Olacak\'

Altın Koza Film Festivalinin ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Önümüzdeki yıllarda Altın Koza, dünya festivali olacak." dedi.

17.09.2014 13:46  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bu yıl 21'incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nin evsahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, "Önümüzdeki yıllarda Altın Koza, dünya festivali olacak" dedi.

Hüseyin Sözlü, festival konuğu sinema sanatçılarıyla birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bırakırken Ulu Önder'in manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Başkan Hüseyin Sözlü, emektar oyuncu Eşref Kolçak ile Adana Büyükşehir Belediyesi adına, oyuncular Tijen Par ve Yusuf Sezgin de Türk Sineması adına Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Törene katılanlar, daha sonra saygı duruşu bulundu ve Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

SÖZLÜ: DÜNYA ADANA'YI SİNEMAYLA TANIYACAK

Başkan Hüseyin Sözlü, bu yılki Altın Koza Film Festivali'nde Türk Sineması'nın 100'üncü Yılı'nın ile halen sinema ve televizyon dizilerine eserleriyle esin kaynağı olan Adanalı yazar Orhan Kemal'in 100'üncü yaşının kutlandığını söyledi. Altın Koza Film Festivali'nin Türkiye'nin en önemli film festivalleri arasında olduğunu vurgulayan Sözlü, şöyle dedi:

"Önümüzdeki yıllarda uluslararası ölçekte uzun metraj film yarışmaları düzenleyip, koyacağımız ödüllerle Altın Koza'yı dünyanın çok yakından takip ettiği bir sanat etkinlik haline getireceğiz. Altın Koza, sinema festivali olarak Adana'mızın adını daha da ileriye taşıyacaktır."

100 YILIN ÇINARLARI

Emektar oyuncu Eşref Kolçak ise Türk Sineması'nın 100 yılının 77'sinin içinde çalışma yaptığını belirtti. Sitemli konuşan Eşref Kolçak, "Bugün hayattaysam, değerli seyircilerimin sevgisi sayesindedir. Ne yazık ki devletten ve hükümetlerden hiçbir zaman biz yardım görmedik. Hep halkın sayesinde buradayız. Samimi olarak söylüyorum, bu sevgi bizden eksik olmadığı zaman hep sizin karşınızda olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Oyuncu Yılmaz Köksal ise Türk Sineması'nın ana damarlarından birini Çukurova'nın oluşturduğunu vurguladı. Köksal, "Yeşilçam olarak çok vefa borcumuz vardır Adana'ya. Bizi 1960'lı 70'li yıllarda Adana bölgesi ayakta tutardı. O günlerde bizi teşvik eden, film yapmamız için maddi ve manevi destek veren Adana'dır. Altın Koza Film Festivali'ne vefa borcunu ödemek için buradayız. Sinemanın içinde 100 yılın 50'sini yaşadım. Adana ve Altın Koza bizim için ayrı bir yeri var. Burada olmaktan çok mutluyuz" diye duygularını dile getirdi.

"YILMAZ GÜNEY, ALTIN KOZA'NI YAPI TAŞLARINDAN"

Yılmaz Güney'in kardeşi Yaşar Pütün de merhum ağabeyinin Altın Koza'nın başlangıcında emeği bulunduğunu hatırlatırken, kendisine gereken değerin verilip, verilmediğinin tartışılır olduğunu söyledi. Yaşar Pütün, şöyle konuştu:

"Yılmaz Güney'in yüreğindeki Adana sevgisiyle Altın Koza'nın yapı taşların arasında yer almıştır. Bu yıl 21'incisi düzenlenen Altın Koza'da ve önceki yıllarda Yılmaz Güney'e hak ettiği değer verildi mi, verilmedi mi? O ayrıca tartışılır. Ama inandığımız, güvendiğimiz bir belediye başkanımız var. Sayın Hüseyin Sözlü, bir çok kez söylemiştir; 'Yılmaz Güney'e verilmeyen değer bizim dönenimizde her türlü verilecektir'. Bu onurunu da Adanalılar olarak birlikte yaşıyoruz."

'EMMİOĞLU' ŞARKISINI İSTEDİ

Konuklarını uğurlayan Başkan Sözlü, törende sevilen eserleri seslendiren Belediye Bandosu'nu bir süre dinledi. Sözlü'nün isteği üzerine bando şefinden Ferdi Tayfur'un 'Emmioğlu' ve 'Susadım Çeşmeye' şarkılarını da seslendirdi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Altın Koza Dünya Festivali Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement