Taha Akyol: 17 Aralık'ın Siyasi Mesuliyeti AK Partili Hukukçularda - Son Dakika
Güncel

Taha Akyol: 17 Aralık'ın Siyasi Mesuliyeti AK Partili Hukukçularda

Taha Akyol: 17 Aralık\'ın Siyasi Mesuliyeti AK Partili Hukukçularda

Hürriyet Yazarı Taha Akyol, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin yazısında AK Partili hukukçulara "Siyasi mesuliyet sizdedir, bir şeyler yapın." diye çağrıda bulundu.

26.07.2014 18:20  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Yazarı Taha Akyol, paralel yargı iddiaları üzerine kaleme aldığı yazısında, yargı dünyasındaki gelişmeleri yazdı ve AKP'li hukukçulara çağrıda bulundu.

"YANLIŞSA, BİR ŞEYLER SÖYLEYİN"

Hürriyet yazarı Akyol, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının darbe girişimi olduğunu belirttiği yazısında, AK Partili hukuçulara seslenerek "Manevi vebal olarak da, siyasi mesuliyet olarak da AK Partili hukukçular, sorumluluk sizdedir. Yapılanlar doğruysa kampanyaya siz de katılın! Yanlışsa, bir şeyler söyleyin." dedi.

Yazısında, yapılanların "hükümeti devirmeye teşebbüs suçuna kadar uzandığını" vurguladığı yazısında HSYK operasyonlarına da değindi."Bütün kararnamelerde HSYK kendisinin Atama ve Nakil Yönetmeliği’ni çiğnedi! Yönetmelik, “bir yerde en az iki yıl hizmet” yapmadan hâkim ve savcıların atanamayacağını belirtir. Halbuki iktidarın rahatsız olduğu bütün soruşturmalarla ilgili savcı ve hâkimler “paralel” suçlamasıyla, “en az iki yıl” şartına bakmadan, hatta bazıları 6 ay için ikinci defa atanarak, tenzili rütbe ile cezalandırıldılar." diyen Akyol, ' Twitter, YouTube, ÇED raporu ve atamalar gibi konularda yürütmeyi durdurma kararı veren idari yargı hâkimleri'nin de 'Yaz Kararnamesi'nden nasibini aldığını öne sürdü.

İşte Taha Akyol'un o yazısından önemli satırbaşları:

Suçlamalar çok ağır, casusluğa ve hükümeti devirmeye teşebbüs suçuna kadar uzanıyor; ne kadarı gerçek ne kadarı siyasi propaganda, henüz bilmiyoruz.

Hukukçu olarak benim bu aşamada söyleyebileceğim tek şey, hiçbir suç şüphesinin ihmal edilmeden üzerine gidilmesidir. Aynı zamanda soruşturmalar hukuka uygun yürütülmeli, iktidarın nefret söylemi adaleti yoldan çıkarmamalıdır. İşte bu noktada kaygılar var.

HSYK OPERASYONLARI

"17 ve 25 Aralık soruşturmalarından hemen sonra, 15 Ocak’ta Adalet Bakanı’nın talebiyle, HSYK 1. Dairesi’nin iki üyesi değiştirildi... Hemen ertesi günü, 16 Ocak’ta HSYK 1. Dairesi, olağanüstü bir kararname çıkardı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürütenler dahil 20’ye yakın hâkim ve savcıyı başka yerlere atadı."

"YAZ KARARNAMESİ"

"Bu sırada çıkarılan diğer atama kararnamelerinin listesi HSYK sitesinde görülebilir.
11 Haziran’da büyük “Yaz Kararnamesi” çıkarıldı. Bütün kararnamelerde HSYK kendisinin Atama ve Nakil Yönetmeliği’ni çiğnedi! Yönetmelik, “bir yerde en az iki yıl hizmet” yapmadan hâkim ve savcıların atanamayacağını belirtir. Halbuki iktidarın rahatsız olduğu bütün soruşturmalarla ilgili savcı ve hâkimler “paralel” suçlamasıyla, “en az iki yıl” şartına bakmadan, hatta bazıları 6 ay için ikinci defa atanarak, tenzili rütbe ile cezalandırıldılar.
Twitter, YouTube, ÇED raporu ve atamalar gibi konularda yürütmeyi durdurma kararı veren idari yargı hâkimleri de nasiplerini aldılar bu kararnamelerde!"

SULH HÂKİMLERİ

Bu uzun hikâyenin son faslı, sulh ceza hâkimleridir... Tutuklama, tahliye, arama gibi kararları “düzene sokmak” isteyen iktidar, bu yetkileri yeni kurulun sulh ceza hâkimliklerine verdi... HSYK’da bakan tarafından atanmış bürokratlar yeni sulh ceza hâkimlerinin listesini hazırlayıp HSYK 1. Dairesi’nin önüne koydular. Daire bu atamaları yaptıktan sonra basın haberlerinden fark edildi ki, İstanbul’a atanan 6 sulh hâkiminden üçü, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında bütün sanıkları tahliye eden hâkimlermiş! Bu tesadüf mü?!

"PARALEL POLİSLER"

“Paralel polisler” hakkında soruşturma, arama ve tutuklama kararlarını veren sulh hâkimi, bu üç hâkimden biri... Avukatlar itiraz ettiğinde karar verecek olan hâkim de bu üç hâkimden ikincisi!

"AKP’Lİ HUKUKÇULAR"

Efendim, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları değildi, darbe girişimiydi... İyi ya, bırakın fezleke Meclis Komisyonu’nda okunsun, deliller sahte mi, gerçek mi ortaya çıksın...
Yargı ve emniyette “paralel” denilen sorunları hukukun sakin ve adil usulleriyle soruşturmak başkadır, iktidar paralelinde bir yargı oluşturmak başkadır! Bu ayırımı kaybetmek, Türkiye’nin adaleti hepten kaybetmesi olur!

Allah’tan korkarak... Tarihin hükmünden çekinerek bundan sakınmak lazım.

Manevi vebal olarak da, siyasi mesuliyet olarak da AK Partili hukukçular, sorumluluk sizdedir. Yapılanlar doğruysa kampanyaya siz de katılın! Yanlışsa, bir şeyler söyleyin.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Taha Akyol: 17 Aralık'ın Siyasi Mesuliyeti AK Partili Hukukçularda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ALİ OSMAN ŞENGUL: BU KADAR ADİLERİN BİR ARAYA GELDİĞİ BİR SİYASİ PARTİ DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE GÖRÜLMEMİŞTİR. 16 1 Yanıtla
  • aslan: Hocam sizin gibi doğruları savunan yazarlara her zaman çok ihtiyacımız var hele de mesleğini, kalemini, aklını ve vicdanını satanların rağbet gördüğü şu dönemde sizin gibi adil ve yürekli kişilere bin kat daha çok ihtiyacımız var. 10 0 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: HUKUKUN AK PARTİLİSİ CEMAATLİSİ OLAMAZ OLMAMALI. . . BAŞKASININ PİSLİĞİNİ ÖRTMEK İÇİN BİR BAŞKA PİSLİK BULAŞTIRMAKLA TEMİZLİK OLMAZ. VALLAHİ DE OLMAZ BİLLAHİ DE OLMAZ. PİSLİK PİSLİKLE TEMİZLENMEZ, LOGAR SUYUYLA GUSÜL ABDESTİ ALINMAZ. . BU HUKUKSUZ İŞ VE İŞLEMLER MİLLET OLARAK HERKESİ İLGİLENDİRİR. YARIN RÜZGAR TERS ESTİĞİNDE HERKES HER KESİM KENDİNE GÖRE HUKUKU ŞEKİLLENDİRMELE KALKAR, ÜLKE ALTINDAN KALKILMAZ BİR VEBALE SÜRÜKLENİR. YANLIŞ HERKESE YANLIŞTIR, YANLIŞ HER YERDE YANLIŞTIR. . CAMİİ İMAMI İYİ ADAMDIR DİYE GELEN CEMAATİN ÜZERİNE İŞEMESİNE GÖZ YUMMAK GİBİ BİŞEYDİR BU! ALLAH VAR. . ALLAH'A RAĞMEN HAKSIZLIK/ADALETSİZLİK HEPİMİZİ YAKAR, HEPİMİZİ BAĞLAR 9 1 Yanıtla
  • a a a a aa: ya nasıl kıvranıyor kıvrık bey 7 2 Yanıtla
  • Yasemin: Herkesin şahsi menfaatlerini düşünerek hareket ettiği şu günlerde vatan ve milleti önceliğinize alıp doğruları kaleme aldığınız, yiğitçe ifade ettiğiniz için şahsınıza ve gazeteciliğinize olan saygım arttı. Biz gençlere dürüstlüğünüzle örnek olduğunuz için Allah sizden razı olsun. 5 0 Yanıtla
  • dogan okur: Savaşta onları siz öldürmediniz. Fakat Allah öldürdü onları. Elindekileri attığın, silah kullandığın zaman da, isabet ettiren sen değildin. Fakat Allah yardım etti sana. Allah mü’minlere, sıkıntının yanında zafer nasip edip büyük ganimetler elde ettirerek, güzellikleri, iyilikleri olan bir imtihandan geçirmek için böyle yaptı. Allah her şeyi işitir, ilmi her şeyi kucaklar. Onları siz öldürmediniz. Fakat Allah öldürdü. Attığın zaman sen atmadın. Fakat Allah attı. Böylece mü'minleri güzel bir şekilde imtihan etmek istedi. Allah duyandır, bilendir. ya ne anladık bir insana benlik duygusu musallat olursa şekil. a görülüdüğü gibi nefsini ilah yapar bide gücü elde etmişse vayki haline tam bir ruh hastası inşallah bizi ruh hastası yapmazlarda bir an önce bu fitne sona erer 2 1 Yanıtla
  • HASAN CEBİL: DOĞRULARIN VE HUKUKİ YAKLAŞIMIN NET, AÇIK;DEMOKRASİYE YÜKSEK BİR ÇAĞRI ÖZELLİĞİ TAŞIYAN ELMAS DEĞERİDE BİR YAZI;GERÇEKTEN TEBRİKLER. . 1 0 Yanıtla
  • Ömer Aksoy: Taha bey Objektif haberiniz için tşkler. . . 0 0 Yanıtla
  • HASAN CEBİN: DOĞRULARIN VE HUKUKİ YAKLAŞIMIN NET, AÇIK;DEMOKRASİYE YÜKSEK BİR ÇAĞRI ÖZELLİĞİ TAŞIYAN ELMAS DEĞERİDE BİR YAZI;GERÇEKTEN TEBRİKLER. . 0 0 Yanıtla

Advertisement