AK Parti Yenimahalle 5. Olağan İlçe Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Yenimahalle 5. Olağan İlçe Kongresi

AK Parti Genel Sekreteri İpek: "Seçimlere 6 7 ay kala ilk defa AK Parti yüzde 51 gibi yüksek oranla seçimlere hazırlanmaktadır.

16.11.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, partilerinin yüzde 51 oranla seçimlere hazırlandığını belirterek, "Yüzde 50 oy aldığımızda anketler yüzde 47 gösteriyordu. Şimdi anketler yüzde 50.8 gösteriyor. İnşallah 53-54 gibi rakamları yakalayarak, parlamentoya girmek bu ekibe nasip olacak" dedi.

AK Parti Yenimahalle 5. Olağan İlçe Kongresi, İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Kongreye, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Ankara milletvekillerinden Emrullah İşler, Ülker Güzel, Nurdan Şanlı, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara ve ilçe başkanlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

İpek, burada yaptığı konuşmada, kongrelerin partiler için bir eğitim toplantısı olduğunu, değerlendirmelerin yapıldığını söyledi.

AK Parti'nin iktidarı boyunca çok önemli demokrasi platformlarının oluştuğunu belirten İpek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "2015'yılında teşkilatlarımızdan çok daha fazla milletvekili olmasını istiyoruz" temennisine kendisinin de yürekten katıldığını ifade etti. İpek, "Şunu da belirtmek istiyorum ki 2002'de il başkanlarımızın yüzde 80'i parlamentoya taşınmıştır, 2004'te yerel seçimde teşkilatlarımızdan gelenler belediye başkanı olmuştur ve özellikle kadın ve gençlik kollarının belediye meclis üyeliğine girebilmeleri için listeler genel merkezde kontrol edilmektedir" dedi.

Kurucu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, teşkilattan gelen kişilerin daha çok görevlendirilmeleri için yoğun çaba sarf ettiğini dile getiren İpek, "Şu an parlamentoda bulunan arkadaşlarımızın çok önemli bir kısmı il ve ilçe başkanlığından geldi. Türkiye'de demokrasi kurulduğu andan itibaren, parlamentoya teşkilatlardan en fazla milletvekili taşıyan parti AK Parti olmuştur, bundan sonra da AK Parti olacaktır" diye konuştu.

İpek, seçim çalışmalarına Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimi açıkladığı tarihten itibaren başlamadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Birçok siyasi parti, çalışmalarını  seçimlere son 45 gün kala başlatıyor ama AK Parti'de seçim çalışması bir seçim bittikten sonra başlamaktadır. Örneğin, Cumhurbaşkanlığı için seçim çalışması Yenimahalle'de yerel seçim bittikten sonra başlamıştır ve bu seçimlerde Yenimahalle sandıklara çok iyi hakim olmuştur.

Millet, Türkiye'nin üzerinde oyun oynayan, hesap yapanların hepsine ders verdi. Siz de milletin sandıkta size emanet ettiği oylara sahip çıktınız, oyun kurucuların hepsini bozdunuz."

İpek, Cumhurbaşkanının ilk kez millet tarafından seçildiğini hatırlatarak, geçiş sürecinde "AK Parti'de sıkıntı yaşanacağını düşünenlerin" yanıldığını dile getirdi. Haluk İpek, "Seçimlere 6 ay kala ilk defa AK Parti yüzde 51 gibi yüksek oranla seçimlere hazırlanmaktadır. İnşallah, yüzde 55 gibi oranları Allah bize nasip edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

-"Bu coğrafyada tek istikrar bölgesi Türkiye"

"AK Parti'nin kaderi, ülkenin kaderi ile birleşmiştir" diyen İpek, yapılacak faaliyetlerin ülkenin geleceği ile birleştiğini söyledi. İpek, bu coğrafyada tek istikrar bölgesinin Türkiye'de olduğunu vurguladı.

Türkiye'de son yıllarda yaşananlar hakkında bilgi veren İpek, ülkede yaşanan sorunların ancak güçlü bir parlamento ile çözümlenebileceğinin altını çizdi.

-Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialar

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile gelen eleştirilere de değinen İpek, "Biz IMF'ye borçlanarak hiçbir şey yapmadık. Onların IMF'ye olan borçlarını biz ödedik. Biz, Türkiye'ye yakışan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nü bu ülkenin kendi helal parasıyla yaptık" diye konuştu. İpek, şöyle devam etti:

"Bu ülkeye de bu yakışmaktadır. Bakanlıkların bir kısmı kiradadır, bu da bize yakışmamaktadır. Paramız vardır, Ankara'nın değişik yerlerine bakanlık binaları da yapacağız. Çünkü, yurt dışına gittiğimizde cumhurbaşkanlığı ve bakanlık sarayları ile karşılaşıyoruz.

Oralar, bu ülkeyi temsil eden makamlardır. Ne kadar yüksek, ne kadar güçlü olursa bu ülkenin imajını dış dünyaya iyi yansıtacaktır. Bu, ülkenin gururudur ve bununla Türk milletinin hepsi gururlanmalıdır."

AK Parti Genel Sekreteri İpek, 2015 seçimlerinde inisiyatifin AK Parti'nin elinde olduğunu da ifade ederek, "Anketlere bakıldığında 50.8 gözükmektedir. İlk genel seçimde yüzde 34 aldık ama anketler yüzde 31 gösteriyordu. Yüzde 47 aldığımızda anketler yüzde 43 gösteriyordu. Yüzde 50 oy aldığımızda anketler yüzde 47 gösteriyordu. Şimdi anketler yüzde 50.8 gösteriyor. İnşallah 53-54 gibi rakamları yakalayarak, parlamentoya girmek bu ekibe nasip olacak" dedi.

Kongrede, Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Nurdan Şanlı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de  birer konuşma yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Yenimahalle 5. Olağan İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement