AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin artık bir haftaki önceki konumda olmadığını belirterek, "Nasıl onlar noktasal değil, eş zamanlı ve kapsamlı bir saldırıda bulunmuşlarsa, biz de bu operasyonları noktasal operasyonlar olarak görmüyoruz.

29.07.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin artık bir haftaki önceki konumda olmadığını belirterek, "Nasıl onlar noktasal değil, eş zamanlı ve kapsamlı bir saldırıda bulunmuşlarsa, biz de bu operasyonları noktasal operasyonlar olarak görmüyoruz. Eş zamanlı olarak üç değil, 33 terör örgütüyle de mücadele etmeye kudretimiz yeter ve bu kudreti göstereceğiz" dedi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, terör örgütleri ve arkasındaki odaklara bir mesajının olduğunu belirterek, "Siz hangi gerekçeyle, hangi eylemi planlarsanız planlayın karşınızda dimdik duran bir Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve tek bir yumruk gibi duran aziz milletimizi bulacaksınız" diye konuştu.

Operasyonu başlattıkları gece yarısı toplantıdan çıktığı andan itibaren, Türkiye'nin her köşesinden tebrik ve takdir mesajları aldıklarını ifade eden Davutoğlu, şu ana kadar da gelmeye devam ettiğini anlattı.

Milletin takdirini her türlü komplonun karşısında en önemli teminat olarak gördüklerini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu terör odakları, 'bu dalga geçer, sonra tekrar eski düzene döneriz. Yine şehirlerin etrafında haraç toplayan merkezler oluşturmaya kalkarız, yine Kuzey Irak'ı üs alanları haline çeviririz' ya da DEAŞ 'Türkiye sınırında yine gidip Mehmetçiğe saldırabilecek bir birlik bulundurabilirim' ya da DHKP-C 'şehirlerde belli mahalleleri kurtarılmış mahalle gibi kullanırım' diye bir hesap yapıyorsa, hepsi bilsinler Türkiye artık bir haftaki önceki konumda değildir. Nasıl onlar noktasal değil, eş zamanlı ve kapsamlı bir saldırıda bulunmuşlarsa, bir kez daha söylüyorum, biz de bu operasyonları noktasal operasyonlar olarak görmüyoruz. Eş zamanlı olarak üç değil, 33 terör örgütüyle de mücadele etmeye kudretimiz yeter ve bu kudreti göstereceğiz. Türkiye'deki silahlı unsurlar silahları bırakana, Türkiye'yi terk edene, kamu düzeni mutlak anlamda gerçekleşene kadar bu süreç devam edecektir. Tedbirlerimizi almayı kararlı şekilde sürdüreceğiz."

-"Yalnız değiliz, yalnız olmayacağız"

Başbakan Davutoğlu, diğer mesajının uluslararası camiaya, bölge ülkelerine, uluslararası örgüt ve ülkelere olduğunu belirterek, şu ana kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisini arayarak ya da bilgilendirmeleri esnasında taziye mesajında bulunan, destek ifade eden tüm dost ve müttefik ülkelere teşekkür etti.

121 ülkenin Türkiye'ye destek beyan ettiğini paylaşan Davutoğlu, bir çoğunun liderinin şahsen kendilerini arayarak desteklerini ifade ettiklerini kaydetti.

Terörle mücadelenin tek bir ülkenin tek başına yapacağı mücadele olmadığını ve bir samimiyet testi olduğunu savunan Davutoğlu, bu noktada da son bir hafta içinde Türkiye'ye verilen desteğin Türkiye'nin yalnız olmadığını gösterdiğini belirtti.

NATO'dan BM'ye, AB'den islam dünyasındaki ülkelere ve yapılara tek tek teşekkürlerini ileten Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalnız değiliz, yalnız olmayacağız ve mazlumları da hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bu arada bazı ülkelerden ikircikli ve dostluğumuza yakışmayan ifadeler de geldi, onları da not ettik. Dost ve müttefik ülkelerin liderlerinden telefondan son derece önemli ifadeler duyduk. Bir önemli siyasi liderin ifadesini burada zikretmek isterim; 'Türkiye'nin böyle ayakta olması, uyanık olması, tedbir alması bizim için en güzel haberdir. Türkiye uyanıksa biz rahat uyuyabiliriz' dediler. Türkiye'nin dostluğu çok kıymetlidir. Türkiye'nin hasmane tutum içinde olanlara da cevabı net ve açıktır; 'Dostluğumuz kıymetlidir, hasımlarımıza cevabımız ise tarihte kayıtlı olduğu gibi en kararlı, en sert cevap olacaktır. Halkımızın huzurunu, sınırlarımızı korumak gerektiğinde alınması gereken her türlü tedbiri şimdiye kadar olduğu gibi almaya devam edeceğiz."

-"Bugünlerde hiç kimsenin tatil yapma hakkı yoktur. Bırakın başkaları tatil yapsın"

Milletvekillerine seslenen Başbakan Davutoğlu, bugün TBMM Genel Kurulu toplantısından sonra ülkenin her köşesine ve illerine giderek halkla buluşmaları ve konuyla ilgili çerçeveyi kendileriyle paylaşmaları gerektiğini bildirdi.

Davutoğlu, milletvekillerinden şunları istedi:

"Sizlerden ricam, talebim ve talimatım odur ki tam da bugünlerde hiç kimsenin tatil yapma hakkı yoktur. Bırakın başkaları tatil yapsın. Şu günlerden itibaren illerinizde halkla, milletle beraber olacaksınız, kararlı tutumumuzu halka anlatacaksınız, teşkilatlarımızla kenetleneceksiniz ve her türlü ihtimale karşı AK Parti teşkilatlarının milletin geleceğini teminat altına alan kararlılığını göstereceksiniz. Hepinize teşekkür ediyorum, Ramazan boyunca teşkilatlarımızla kapsamlı faaliyetlerde bulundunuz. Şimdi Anadolu ve Trakya sathında bu perspektifimizi, karalılığımızı milletle paylaşmalısınız. Bu süreç içinde bize destek veren milletimize takdir ve minnet duygularımı ifade ediyorum, bize destek veren uluslararası camiaya teşekkürlerimi, tebriklerimi ifade ediyorum. Türkiye'nin kaderi TBMM çatısı altında belirlenir ve bu kader ancak ve ancak millettin meşruiyetini almış hükümetlerce tayin edilir. Türkiye'nin kaderinin herhangi bir karanlık odada, karanlık odaklarca belirlenmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz. Bu terör örgütlerinin hedef aldığı demokrasimizi koruyacağız, kamu düzenimizi tahkim edeceğiz ve Türkiye'yi uluslararası itibarı gittikçe yükselen küresel ve bölgesel güç olma yolunda daha ileri hamlelere taşıyacağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement