AK Parti'nin Halk Günü Bulaşması - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Halk Günü Bulaşması

AK Parti\'nin Halk Günü Bulaşması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, ülke ve kent gündemindeki çeşitli konularla ilgili açıklamalarda bulundu, soruna cevaplandırdı.

14.07.2014 16:26  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, ülke ve kent gündemindeki çeşitli konularla ilgili açıklamalarda bulundu, soruna cevaplandırdı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, partisi tarafından düzenlenen Halk Günü Bulaşması etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuşmasına AK Parti'nin yeni İl Başkanı Dündar Ünlü'ye görevinin hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Koca, ilçelerle ilgili temayül yoklamaları yapıldığını ve çalışmalar sonucunda da en kısa süre içinde yeni iki ilçe başkanını belirleyeceklerini aktardı. Bunların zor ve fedakarlık gerektiren görevler olduğunu ifade eden Koca, "Bu anlamda genel merkez ince eleyip sık dokuyor" dedi.

ERDOĞAN İLK TURDA YÜKSEK OY ORANI İLE SEÇİLECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine de değinen Milletvekili Koca, şunları söyledi:

"Tüm milletvekillerimizin imzası ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aday olarak gösterildi. Başbakanı sadece Türkiye değil dünya tanıyor. Başbakanın ilk turda yüksek bir oy oranı ile Cumhurbaşkanı olacağına yürekten inanıyorum. Geçen Cuma günü, sanat dünyasından siyasete, sivil toplum örgütlerine kadar tüm katmanları ve etnik kökenleri temsil edecek Türkiye'yi 2013 ve 2071'e taşıyacak vizyon belgesini açıkladı. Bununla Türkiye'yi 2013 ve 71 vizyonuna en iyi şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. İlk kez Cumhurbaşkanını halk seçecek, bunu çok önemli buluyorum. Halk kendi cumhurunu belirlemiş olacak, bu demokrasi açısından önemli bir adımdır. Başbakan Erdoğan Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacaktır."

KARAPINAR KONUTLARI TESLİM EDİLİYOR

Ertuğrulgazi Üst Geçidi ve Karapınar'da yapılan TOKİ konutlarının teslimi konularını da takip ettiğini kaydeden Koca, evlerin teslim sürecinin başladığını ev sahiplerinin Eskişehir Ziraat Bankası Yunus Emre Şubesi'ne gidip buradaki resmi işlemleri tamamlayarak, müşavir firmalara başvurduklarında konutlarını alabileceklerini aktardı. Ertuğrulgazi Üst Geçidi, çalışmalarının yüklenici firmadan dolayı uzadığı bilgisini veren Koca, "Burada asfalt çalışması geçtiğimiz Çarşamba tamamlandı, küçük eksikleri de inşallah en kısa sürede tamamlayıp, resmi olarak trafiğe açacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin de buranın trafiğe açılması konusunda gerekli tedbirleri alması gerekiyor" dedi.

İHALE SÜRECİNE GİRİLDİ

Yüksek Hızlı Tren çalışmalarının büyük hızla devam etiğini dile getiren Milletvekili Koca, "Hızlı trenin yeraltından geçişi tamamlandı. İki hızlı tren hattı ve bir konvansiyonel hat vardı, şimdiye kadar konvansiyonel hattı kullanıyorduk, diğer ana hatlar da en kısa zamanda kullanılmaya başlanacak" ifadelerini kullandı.

İstasyon köprüsünün yıkılmasıyla meydan çalışmaları yapıldığını hatırlatan Koca, şöyle konuştu:

"Buranın rekreasyon alanı olarak projesi hazırlandı ve bölgedeki mahalle muhtarlarıyla görüşüp, üst geçit önerilerini aldık, anlaşma sağladık, bu proje ile ilgi proje safhası bitti, ihale sürecine girdik., İhale dosyaları hazırlanır hazırlanmaz rekrasyon alanları yeşil alan yapılma üzere ihale yapılacak. Bizimle ilgili olan alan sadece kapalı kesitin üstü, sağ ve solda bulunan yıllar ve temizlik işleri tamamen yerel belediyelere ait işler."

AÇILIŞA BAŞBAKAN GELEBİLİR

Hızlı tren çalışmaları Ankara ve Konya'dan sonra İstanbul hattında da tamamlandığını belirten Koca, "Kısmet olursa 25 Temmuz'da başbakan Erdoğan Eskişehir garındaki açılışa katılacak" diye konuştu.

20 MİLYON LİRALIK KAPALI YÜZME HAVUZU PROJESİ

Mevcut stadyumun yıkılması sonrasında Eskişehir'e hem kapalı spor salonu hem de yüzme havuzları kazandıracaklarını duyurduklarını ve bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Eskişehir Stadyumunda 5'inci kat gözükmeye başladı, yaklaşık fiziki olarak yüze 30'u tamamlandı. Bundan sonraki dönemde yatırımlar hızlı bir şekilde sürüyor, Tepebaşı Gençlik Merkezi açıldı, Odunpazarı Gençlik Merkezi ile ilgili Porsuk Kapalı Spor Salonu'nun olduğu yerde temel atıldı ve çalışmalar sürüyor. Kapalı yüzme havuzu ile ilgili Yenikent Diş Hastanesi yanındaki Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait arazide çalışmalar tamamlandı. 1 Temmuz'da bunun ihalesi gerçekleşecek 20 milyon liralık bir projeden söz ediyoruz. 100 kişi seyirci kapasiteli 10 parkurlu yüzme havuzu gibi birimlerle tam olimpik yüzme havuzun 2 gün sonra ihalesi yapılacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Halk Günü Bulaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement