AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (6) "Ben Kılıçdaroğlu'na birçok kere söylediğim, yaptığım çağrıyı buradan da yapıyorum: Biraz büyük düşün. Büyük düşünmek zor ama bari Şişli ölçeğinde düşün. Bırak Türkiye ölçeğini, bırak dünya ölçeğini, bari Şişli ölçeğinde düşün. Bir ilçe ölçeğinde, orayı bir çöz, sonra gel karşımıza konuş. Ama orayı çözmezsen karşımızda konuşamazsın" "Gözümüzün önünde Şişli'de hanedanlık gibi yapı kurulmuş şekilde.

24.12.2014 14:34

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şişli Belediyesi'ndeki tartışmalara atıfta bulunarak, "Ben Kılıçdaroğlu'na birçok kere söylediğim, yaptığım çağrıyı buradan da yapıyorum: Biraz büyük düşün. Büyük düşünmek zor ama bari Şişli ölçeğinde düşün. Bırak Türkiye ölçeğini, bırak dünya ölçeğini bari Şişli ölçeğinde düşün. Bir ilçe ölçeğinde, orayı bir çöz, sonra gel karşımıza konuş. Ama orayı çözmezsen karşımızda konuşamazsın" dedi.

Davutoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen partisinin 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin yanlış iş yapmayacağını, insan onuruna aykırı hiç bir yanlış yerde durmayacağını söyledi.

Bunu söyledikleri için eleştirildiklerini ifade eden Davutoğlu, "Yanlış yerde durmaktansa, başı dik yalnız yerde durmayı tercih ederiz. Onlar gibi Suriye örneğinde olduğu gibi katillerin, barbarların ellerini sıkmaktansa, Mısır'da olduğu gibi darbecilerle yan yana durmaktansa çınar ağacı gibi gümrah, kavak gibi başı dik, bu toprakların onurunu yaşatmak için ayakta dururuz. Biz böyle başı dik durduğumuz, başımızı hiç eğmediğimiz için herkes bize gelir, gelmeye devam edecek. Kimsede bundan gocunmamalı" diye konuştu.

Dış politikada Rusya ile de ilişkilerin en iyi şekilde tutulacağını dile getiren Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile üç Avrupa Birliği komiserinin de ziyaretlerini hatırlatarak, "Nasıl yalnızlık ki listeyi oluşturmakla zorluk çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

AB sürecinin, Rusya ile köklü ilişkilerin, Amerika ile stratejik ortaklığın da devam edeceğini belirten Davutoğlu, Irak ve Yunanistan'la olduğu gibi bütün komşularla halkına zulmetmeyen komşu ülkelerle birleşmeye, ekonomiyi, kültürü, tarihi ve siyaseti ortak bir gelecekte birleştirme yoluna da devam edeceklerini söyledi.

"Yalan, yanlış hesaplar, haberler üzerinden bizimle uğraşıyorlar"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama birisi halkına zulmedip insanlarını Esed'in yaptığı gibi sınırlarımıza yığar, milyonlarca insanı sahipsiz bir şekilde başka ülkelere neredeyse göçe zorlarsa onların karşısında dururuz, durmaya devam edeceğiz. İşte dış politikada da bu derece etkin ve son derece tempolu bir dönem geçirdik. İçeride çözüm sürecindeki ivme, ekonomimizdeki yapısal dönüşüm, dış politikadaki bu tempo bir taraftan da ilçe ve il kongrelerimize katılım, gördüğünüz gibi bizim bütün bu tempoda aslında muhalefet partileriyle uğraşacak vaktimiz de yok. Onlar ise başka işleri olmadığı için sadece bizimle uğraşıyorlar. Yalan, yanlış hesaplar, haberler üzerinden bizimle uğraşıyorlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün de kendileriyle ilgili bazı açıklamalarda bulunduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ben Kılıçdaroğlu'na birçok kere söylediğim, yaptığım çağrıyı buradan da yapıyorum: Biraz büyük düşün. Büyük düşünmek zor ama bari Şişli ölçeğinde düşün. Bırak Türkiye ölçeğini, bırak dünya ölçeğini bari Şişli ölçeğinde düşün. Bir ilçe ölçeğinde, orayı bir çöz, sonra gel karşımıza konuş. Ama orayı çözmezsen karşımızda konuşamazsın. Gözümüzün önünde Şişli'de hanedanlık gibi yapı kurulmuş şekilde. Dün bir CHP'li milletvekili 'Babadan oğla geçen belediye başkanlıkları kurulmuş' diyor. Hadi o kendi meseleleri, bizi ilgilendirmiyor. CHP milletvekilinin ifadesi bu. Bu yüzden de disiplin kuruluna gidiyor sanırım. Ona karşı da bir başka paralel belediye oluşmuş belediyenin içinde. Yani olabilecek bütün hastalıklar küçük bir model belediyede yaşanıyor. İç çekişme, tehdit, şantaj. Biz söylemiyoruz. Allah aşkına, hiç bizim ağzımızdan 'şu şunu tehdit etti' diye bir şey duydunuz mu? Belediye Başkanının muhterem eşi başka birisi hakkında 'tehdit ediyor, şantaj yapıyor' diyor. Birbirleri hakkında diyorlar. Biz rivayet ediyoruz, onlar yaşıyorlar. Hiç bir zaman bizden yalan, iftira, yanlış sadır olmaz. Olmayan bir şeye oldu demeyiz, olan bir işi de saklamayız. Bütün bu hastalıklar Şişli'de yaşanırken bir ay önce Kılıçdaroğlu demişti ki, 'Büyükşehirleri nasıl idare ediyorsak, Türkiye'yi de öyle idare edebiliriz.' Allah milleti muhafaza eylesin. Bizim millet ilim irfan sahibidir. Onlara dört dakika bile ülkeyi vermez ama Şişli'yi nasıl idare ediyorlarsa düşünün. Bir de Türkiye'yi böyle idare etmeye kalksalar her bir bakanlıkta çatışmalar, kavgalar, dövüşler, parti içinde şimdi yaşadıkları gibi itilaflar, devletin her bir bürokrasisine girer sızar."

Yeni Türkiye

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Türkiye derken, bu hastalıkların bir daha başını kaldıramayacağı yepyeni bir Türkiye'den bahsettiklerini dile getirerek, yeni Türkiye derken, "Başını ortaya koymakla birlikte baş şehrini teslim etmeyen Edirnelilerin onurlu Türkiye'sinden" söz ettiklerini anlattı.

Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Yeni Türkiye derken, Türkiye'nin her bir köşesinde konuşulabilen bir siyasi hareketten, konuşan bir siyasi hareketten, AK Parti hareketinden, onun öncülüğünde yeni bir siyasi kültürden bahsediyoruz. Yeni Türkiye derken, yükselen bir ekonomik güç olarak sadece kendi ülkesini, halkını mutlu ve müreffeh kılmaya çalışan bir ülke değil, G-20 dönem başkanı olarak dünyadaki ekonomik adaletsizliklere, ekonomik sorunlara da çözüm bulma iradesi gösteren güçlü bir Türkiye'den söz diyoruz. Dünyanın her bir köşesinde, dün Üsküp'te olduğu gibi al bayrağı onurla dalgalandıran başı dik bir milletin geleceğinden, istikbalinden, istiklalinden bahsediyoruz. İşte AK Parti kadroları bu istikbalin ve istiklalin sözcüsüdürler, bekçisidirler, hamisidirler, hizmetkarlarıdırlar. Selam olsun Türkiye'nin ve dünyanın her bir köşesinde AK Parti davasına gönül veren dava arkadaşlarıma."

Notlar

ETSO'da düzenlenen toplantıya AK Parti il başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genel başkan yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in aralarında bulunduğu belediye başkanları katıldı.

Toplantı öncesinde salona Türk bayrağı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resimleri ile AK Parti logosunu taşıyan flamalar asıldı.

Kürsünün bulunduğu platformda, "Yeni Türkiye yeni güç, hedef 2023" sloganı ile Edirne'deki tarihi ve kültürel varlıkların fotoğrafları yer aldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen davetlilerin katıldığı toplantıda salon tamamen doldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması 56 dakika sürdü.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement