Suudi Arabistan ve Rusya anlaştı! Esad Sürgüne Gidecek - Son Dakika
Dünya

Suudi Arabistan ve Rusya anlaştı! Esad Sürgüne Gidecek

Lübnan'da yayımlanan El Cumhuriye gazetesinin haberine göre Moskova ve Riyad yönetimi, Beşar Esad'sız bir Suriye üzerinde anlaştı.

03.09.2015 07:53  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de farklı cepheleri destekleyen Suudi Arabistan ve Rusya'nın iç savaşı bitirmek için ortak hareket kararı aldığı iddia edildi. Yeni planda Esad'ın 4 ülkeden 1'ine sürgüne gönderilmesi ve geçiş hükümeti kurulması var.

ESAD'SIZ BİR SURİYE ÜZERİNDE ANLAŞTILAR

Suudi Arabistan ve Rusya'nın son dönemdeki yakınlaşmasının, Suriye'de yeni bir çözüm senaryosunun işaretçisi olduğu iddia edildi. Lübnan'da yayımlanan El Cumhuriye gazetesinin haberine göre Moskova ve Riyad yönetimi, Beşar Esad'sız bir Suriye üzerinde anlaştı.

Senaryoya göre Suriye'deki iç ve dış muhalif gruplar, 3'üncü Cenevre Konferansı'nda bir araya getirilecek. Geniş bir kesimi temsil eden bu grupların da onayıyla bir geçiş hükümeti kurulacak. Devlet Başkanı Beşar Esad yönetim kadrosuyla birlikte sürgüne gönderilecek.

ABD'NİN DE ONAYINI ALDILAR

El Cumhuriye'nin haberine göre tüm bu planlar, ABD'nin de onayını aldı. Hatta, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerin, 3'üncü Cenevre Konferansı'na katılacak grupları belirlemek için çalışmalara başladığı öne sürüldü.

BU 4 ÜLKEDEN BİRİNE GÖNDERİLECEK

ABD'nin Beşar Esad'ın sürgüne gönderilmesi için dört ülkeye onay verdiği, bu ülkelerin Rusya, İran, Umman ve Cezayir olabileceği iddia edildi. Haberde Riyad'ın Rusya ile son dönemde 10 milyar doları aşan ticari anlaşmalara imza attığı ve iki ülke arasındaki yakınlaşmanın üst düzey ziyaretlerle süreceği vurgulandı.

Haziranda Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmüş, geçtiğimiz ay da iki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelmişti. Önümüzdeki ay Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in Moskova'ya resmi bir ziyarette bulunması bekleniyor. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da geçen ay Moskova'ya gitmişti. Hoca, "Ruslar'ı ilk kez Esad'ı vazgeçilmez görmediklerini hissettiren bir tavır içinde gördük" demişti.

REJİMİN KALESİNE BOMBALI SALDIRI

Suriye'de "rejimin kalesi" olarak adlandırılan Lazkiye kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Olayın şehrin en önemli meydanında gerçekleştiği belirtildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki araçların yandığı ve binaların zarar gördüğü kaydedildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Nusayri nüfusun yoğun olduğu şehrin, kırsalında El Nusra örgütünün kontrolünde olan köyler bulunuyor.

Suudi Arabistan ve Rusya anlaştı! Esad Sürgüne Gidecek

Son Dakika Dünya Suudi Arabistan ve Rusya anlaştı! Esad Sürgüne Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • Tc Cumhuriyeti: KAHROLSUN KATİL AKP VE MHP TERÖRİSTLERİ. 25 24 Yanıtla
  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 28 20 Yanıtla
  • Halkın sesi: Bizim esatlarımız ne zaman sürgüne gönderilecek. 29 9 Yanıtla
  • Antepli: Saddamsız ırak kaddafisiz libya nasılsa esatsız sureyede oyle olacak bunları bu halk görmüyor ey suruye ey turkiye uyan ıtakta saddamı sattınız libyada kaddafiyi sattınız esadı satmayın 13 5 Yanıtla
  • chpli: Ead büyük lider kendi halkını bombaladı işkence yaptı.ülkeyi parçaladı halkından 350000 kişiyi öldürdü.çoluk çocuk demedi kadın kız demedi kaliam yaptı çok kahraman bi adam biz chpliler ve aleviler esadın yanındayız.çok büyük adam.onu ziyaret ettik milletvekillerimizle yine edecez kahrolsun akp suriyeli mültecileri besliyo dhkpc yi beslemiyo bu haksızlık zılme boyun eğmicez Hdp ninde yanındayız .Barış kardeşlik yaşasın chp oylar chpye 11 6 Yanıtla
  • Cuvaldız: Cehenneme Kadar Yolun Var Esed, Seni Destekleyenlerinde.! 9 7 Yanıtla
  • Sis: Tayibin sözüne geldiniz sonunda 7 5 Yanıtla
  • BENCE: Kellesi vurulmali....rusya zaten hep sürgünleri besleyerek reklam yapmaktadir 3 7 Yanıtla
  • rüyadasın el cumhuriye: Rusya ile keçi sakallı suud"ları kim takar 5 5 Yanıtla
  • 45678: 15 sene önce 10 sene önce esat halkına niyte ateş açmıyordu çünkü halkı kandırılmamıştı bunlar hep oyun neyazıkki bu oyuna bizde alet olduk. Akan kanda bizimde elimiz oldu.Rabbim affetsin esat gitse suriye daha kötü olacak libya ırak mısır hep aynı yemen daha bişr çok afganistan. 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement