A Haber'e Karartma - Son Dakika
Güncel

A Haber'e Karartma

A Haber'e verilen cezalar karartmaya dönüştü. Yüksek Seçim Kurulu 1 Kasım seçimleri öncesinde yapılan yayınlar nedeniyle A Haber'e 12 ceza daha verdi.

16.11.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önceden verilen 17 ceza ile birlikte toplam ceza miktarı 29'a yükseldi. Son verilen bu ceza ile birlikte yayın durdurma süresi 34 saate ulaştı. YSK ve RTÜK 7 Haziran seçimlerinden sonra da A Haber'i hedef almış ve 40 yayın durdurma cezası daha vermişti.

Verilen cezaları Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut canlı yayında değerlendirdi. "Kurumların kendini sorgulaması lazım" diyen Bulut, demir perde mantığıyla bu işlerin yürümeyeceğini söyledi.

YİĞİT BULUT – CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI

'DEMİR PERDE MANTIĞIYLA İŞ YÜRÜMEZ'

Burada dünyayı konuşuyoruz, yeni dünyayı konuşuyoruz, liderler daha fazla demokrasi diyor, daha fazla insan hakları, daha kaliteli yaşam diyor, ironik bir şekilde bunun konuşulduğu Türkiye'de televizyonların kapatılmaya çalışıldığı, yayın karartma cezası verildiği… Bu gerçekten aslında çok üzücü, burada gördüğümüz ruhu Türkiye dünyaya yansıtırken Türkiye'nin lider haber kanalına böyle bir ceza veriliyor. Kurumların kendini sorgulaması lazım. Bu kurumların maalesef ruhu çok eskilerde kalmış, demir perde ülkesi mantığı ile bu işler yürümez.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel A Haber'e Karartma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement