Kadın Çiftçiler Sertifika Aldı - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçiler Sertifika Aldı

Kadın Çiftçiler Sertifika Aldı

Düzce'de "Kadın Çiftçi Eğitimi" kursuna katılan 153 kadın sertifikalarını aldı.

08.04.2015 10:23  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi" protokolü çerçevesinde Düzce'de açılan kurslarda eğitim gören kadın çiftçiler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, "Devletimizin önderi Mustafa Kemal'in çok güzel tespiti var. 'Kadınlarımız, erkeklerden daha bilgili, daha verimli, daha aydın, daha kültürlü olmalıdırlar' diyor. Çocuklarımızı eğiten, onları geleceğe hazırlayan, onlarla maddi ve manevi ilgilenen hanımlarımızdır. Kadınlarımız hayatın her alanında görev ve sorumluluğu üstlenmiş, aile ekonomisine katkıda bulunmuşlardır. O yüzden bu eğitim programını düzenleyen başta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüze, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürümüze ve Ziraat Odası Başkanımıza teşekkür ederim" dedi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ise kırsalda yaşayan çiftçilerin eğitine büyük önem verdiğini belirterek "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kadın çiftçilerimize yönelik olarak hazırlanan bir protokol çerçevesinde Merkez ilçede 2, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı İlçelerde birer adet olmak üzere 5 kurs açıldı. 5 gün süren kurslarda 150 kişiyi aşkın kadın çiftçi eğitime katıldı. Bu kurslarda çeşitli tarımsal konuların yanında kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, kişi hak ve özgürlükleri, çocukla iletişim, girişimcilik, liderlik ve sosyal güvenlik konularında kapsamlı eğitimler verilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Beyköy Beldesi ve Nasırlı köyü, Gölyaka ilçesi Saçmalıpınar köyü, Gümüşova ilçesi Elmacık köyü ve Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek köyünden eğitime katılan 153 kadın çiftçiye sertifika ve çeşitli hediyeler verildikten sonra toplantıya son verildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement