Yürüme Engelli Çiftçiye Yol Engeli - Son Dakika
Güncel

Yürüme Engelli Çiftçiye Yol Engeli

Yürüme Engelli Çiftçiye Yol Engeli

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde evinin önündeki yol çökerek kapanan yürüme engelli Rüstem Demir, tekerlekli sandalyesinden yararlanamıyor.

14.09.2011 11:30

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde evinin önündeki yol çökerek kapanan yürüme engelli Rüstem Demir, tekerlekli sandalyesinden yararlanamıyor. Demir, evine girip çıkabilmek için kendi yaptığı denge bastonu ile 100 metrelik patikayı kullanıyor.

Alanya'ya bağlı Kuzyaka Köyü'nde yaşayan yürüme engelli 40 yaşındaki Rüstem Demir, evine giden bir yol olmaması nedeniyle tekerlekli sandalye kullanamıyor. Yaklaşık 2. 5 yıl önce baraj yolu inşaatı sırasında toprak kayması sonucu evine giden yolu kapanan Demir, evinden ana yola ulaşmak için eşinin yardımı ile açtığı dar ve taşlı, 100 metrelik patikayı kullanıyor.

Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan Rüstem Demir, 2002 yılında evinin bahçesinde kestiği ağacın üzerine düşmesi sonucu sakat kaldı. Antalya ve Ankara'da 2 kez ameliyat olduktan sonra sağ bacağı kısmen düzelen, ancak sol bacağı tamamen felç kalan Demir, evine giden yol baraj yolu inşaatı sonrasında çöktüğü için tekerlekli sandalyesini de kullanamıyor.

Eşi 36 yaşındaki Asiye Demir'in yardımıyla ana yol ile evi arasına 100 metre uzunluğunda patika yol açan Demir, ulaşımını yine kendi imkanlarıyla yaptığı 4 ayaklı metal bir denge bastonu ile sağlıyor. Baraj yolu yapımı sırasında Devlet Su İşleri görevlilerinin çöken yolu incelediklerini belirten Demir, görevlilerin, "Bu yolu yapacağız" diyerek kendisini oyaladığını iddia etti.

Demir, yaşadığı sıkıntıyı şöyle dile getirdi:

"Yokuş ve taşlı olduğu için eşimin yardımı olmadan bu yolu kullanamıyorum. Geçen ay bana hediye edilen yeni tekerlekli sandalyemden de yol olmadığı için yararlanamıyorum. Eski tekerlekli sandalyem ise sadece evimin önündeki dar alanda dolaşmama yarıyor. Yolun yapılması için yardım bekliyorum. Baraj yolu işini alan müteahhitler söz vermesine rağmen evimin yolu bu halde kaldı. Yardım talep etmiyorum. Sadece yolun açılmasını istiyorum. "

Eşini bir an bile yalnız bırakmadığını söyleyen Asiye Demir ise "Daha önce yolumuz güzeldi. Yukarıdan toprak kayınca yolumuz kapandı. Kendimiz patika yol açtık" dedi.

Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği tarafından 'Mavi Kapaklar Engellilere Tekerlekli Sandalyeye Dönüşüyor Kampanyası' kapsamında yürüme engelli Rüstem Demir'e geçen ay tekerlekli sandalye hediye edilmişti. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yürüme Engelli Çiftçiye Yol Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement