Yüksek Gerilim Hattına Yıldırım Düştü - Son Dakika
Güncel

Yüksek Gerilim Hattına Yıldırım Düştü

Yüksek Gerilim Hattına Yıldırım Düştü

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yıldırım düşmesi nedeniyle yüksek gerilim hattındaki bir tel koptu.

10.02.2013 12:23

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yıldırım düşmesi nedeniyle yüksek gerilim hattındaki bir tel koptu. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, kopan tel bazı evlerle bir otomobile zarar verdi, üç ilçe ve beldelerinin elektriksiz kalmasına neden oldu.

Ortaca İlçesi Çaylı Mahallesi Hal Kavşağı'ndan geçen yüksek gerilim hattına bugün saat 09.00 sıralarında ilk belirlemelere göre yıldırım düştü. Büyük bir gürültünün ardından, 1000 volt elektrik akımının geçtiği hattaki tellerden biri koptu. Kopan onlarca kilogram ağırlığındaki tel, bazı evlerle park halindeki bir otomobile zarar verdi. Hattın bakım ve onarımından sorumlu Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, elektrik akımını kesti. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. Ayrıca Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ile bu ilçelere bağlı belde ve köyler elektriksiz kaldı.

Aydem Bölge Müdürü Tuncay Karakoçum, "Olayda ölen ve yaralanan yok. Konuyla ilgili gerekli yerleri bilgilendirdik. Ekiplerimiz olay yerine gitmek üzere yola çıktı. Kısa süre sonra onarım çalışmaları başlayacak. Antalya üzerinden gelen hatta da bakım çalışması olması nedeniyle kopan hat tamir edilinceye kadar Dalaman, Ortaca ile Köyceğiz ve bu üç ilçenin beldeleriyle köylerine elektrik verilemeyecek" dedi.

Yüksek gerilim hattındaki sorunun bugün saat 17.00'ye kadar giderileceği kaydedildi. - Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksek Gerilim Hattına Yıldırım Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement