Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül, Beykoz'da seçim turu attı.

01.03.2014 14:53

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Beykoz'da seçim turu tattı.

Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve partisinin Beykoz belediye başkan adayı Hızır Yılmaz ile birlikte geldiği Beykoz'da, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı.

Sarıgül, Küçüksu Çayırı'nda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, burasının İstanbul'un ender noktalarından bir yer olduğunu ifade ederek, bir tarafta İstanbul Boğazı, bir tarafta orman olduğunu ama çevreyle ilgili projeler yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenen Sarıgül, "20 yıldan beri İstanbul'u yöneten Kadir ağabeye şunu söylemek lazım. Acaba yolun buralardan hiç geçmedi mi? Bu kasra, bu güzel şehirde bu alana iş makinelerini soktun. Acaba ne yapmayı düşünüyorsun? Burayı da şahıslara vermeyi mi düşünüyorsun? Yoksa halka açmayı mı düşünüyorsun? Bugüne kadar burayı neden halka açmadın? Sayın Topbaş'a bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Seçimlere 30 gün gibi kısa bir süre kaldı. Lütfen belediyedeki bütün ihaleleri, olayları durdur. İstanbul'un bilboardlarını, köprülerini, AK Parti il başkanı gibi kullanma. Bütün siyasi partilere eşit mesafede ol. O dozerleri buradan çekmeni rica ediyorum. Bu konunun takipçisi olacağım. 30 Mart akşamı sandıktan çıkacağız" dedi.

Duyarlı çevrecilere, bilim adamlarına ve hukukçulara teşekkür ettiğini söyleyen Sarıgül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Doğa ve çevre hepimizin. Doğa ve çevre çoluğumuzun, çocuğumuzn geleceği. Bundan sonra İstanbul'da, bilimin, doğanın, hukukun, çevrenin arzu etmediği hiçbir projeye imza atmayacağız. İstanbul'da bilim konuşacak, hukuk konuşacak, çevre konuşacak. İstanbul'da hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden sivil toplum kuruluşlarının tamamının görüşlerini alacağız. İstanbul artık Ankara'dan yönetilmeyecek. İstanbul İstanbul'dan yönetilecek. Bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola, omuz omuza olacağız". - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement