Vali Gül, Divriği ve Kangal'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Gül, Divriği ve Kangal'da İncelemelerde Bulundu

Vali Gül, Divriği ve Kangal\'da İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Davut Gül, Divriği ve Kangal ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

26.08.2017 13:03

Sivas Valisi Davut Gül, Divriği ve Kangal ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk olarak Divriği'ye giden Gül, Er Maden Demir İşletmesinde işçilerle kahvaltı yaptı, ardından Kaymakam Abdullah Özübek'ten brifing aldı.

Kent meydanı projesi ile Hüma Hatun Sokağı sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Gül, bir süre önce restorasyona alınan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nda incelemelerde bulundu.

Erzurum Şenkaya'da yaralanan özel harekat polisi Mehmet Onur Eker'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Gül, Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna kazandırılan halı sahayı inceledi.

Mühürdarzade Konağı'nda muhtarlarla bir araya gelen Gül, Divriği-Kangal arasında devam eden yol çalışmalarını da inceleyerek yüklenici firmadan bilgi aldı.

Kangal temasları

Kangal'da krom madeni işletmesinin tesisleri ve üretimleri hakkında bilgi alan Vali Gül, Çetinkaya köyünde inşaatı devam eden 8 derslikli ilkokul inşaatını, Aile Sağlığı Merkezi ve Çok Programlı Anadolu Lisesini gezdi, halı sahayı inceledi.

Ardından Bakırtepe'de bulunan Demir Export Madenciliği ziyaret eden Gül, yılda 10 bin ons altın üreten tesisin Divriği'de de 90 bin ton demir cevheri işlemesinin sevindirici olduğunu, 50 binden fazla fidanın toprakla buluşturulmasının da çevreye verilen duyarlılığı gösterdiğini belirtti.

Gül, daha sonra Alacahan Kervansarayı ile camisini gezdi, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin'in köydeki evini ziyaret edip, baba Fuzuli Bilgin ile sohbet etti.

Ardından ilçe merkezine geçerek Kangal Kaymakamı Sinan Aşçı'dan brifing alan Gül, Kangal Termik Santrali Elektrik Üretim AŞ'ye ziyarette bulundu.

Rüzgar enerji santrallerini de ziyaret eden Gül, son olarak trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Sivas Valiliği Özel Kalem Müdürü Aslan Tektaş'ın yeğeni Muhammet Gülbil'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Gül, Divriği ve Kangal'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement