Üçüz Babasından Veryansın - Son Dakika
Güncel

Üçüz Babasından Veryansın

Üçüz Babasından Veryansın

İzmir'de oturan üçüz çocuk babası, ilkokula giden çocuklarının masraflarını karşılayamadığını belirtti.

18.01.2013 12:34  Güncelleme: 12:31

İzmir'de oturan üçüz çocuk babası Erdoğan Yılmaz, ilkokula giden çocuklarının masraflarını karşılayamadığını belirterek, "Çocuk yapın demesi kolay ama bakması çok zor. Eşim çalıştığı için onlara ben bakıyorum. Ama evimize giren bir tek maaş yetmiyor" diye dert yandı.

Özelleşen TEKEL'de uzun yıllar çalışan, gününü doldurmasına rağmen emekli aylığı bağlanması için 2.5 yıl yaşının dolmasını bekleyen 45 yaşındaki Erdoğan Yılmaz, yaşam şartlarının giderek zorlaştığını vurguladı. Bayraklı İlçesi'ndeki 450 lira kirayla tek katlı evlerinde eşi, 8 yaşındaki üçüzleri ve 10 yaşındaki diğer oğullarıyla yaşama tutunmaya çalışan Yılmaz, maddi zorlukların üstesinden gelemeyince sesinin duyulmasını istedi. Tekstil işçisi eşi Fatma Yılmaz'ın aldığı asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını anlatan Erdoğan Yılmaz, masraflarını karşılayamadığı için üçüzleri okula gönderemeyeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, her fırsatta 'üç çocuk sahibi olunması' konusunda tavsiyede bulunduğunu, ancak nasıl geçinildiğini hesaplamadığını ileri süren Erdoğan Yılmaz şöyle dedi:

"İş aradım ama bulamadım. Şimdilik eşim çalışıyor, ben de çocuklara bakmak için evde kalıyorum. Onun aldığı asgari ücret tabii ki 5 kişilik ailemize yetmiyor. Üçüzleri okutmak da ayrı bir masraf gerektiriyor. Kış aylarını yaşadığımız bu günlerde, hastalandılar. İlaçlarını da alamadık. Doktordan raporlarını aldım ama maddi durumumuz olmadığı için artık okula da göndermeyeceğim. Üç çocuk yapın demesi kolay. Ama onlara bakmak gerçekten zor." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üçüz Babasından Veryansın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement