Tika, Pakistan'da Talasemi Hastası Çocuklara Yardım Eli Uzattı - Son Dakika
Güncel

Tika, Pakistan'da Talasemi Hastası Çocuklara Yardım Eli Uzattı

Tika, Pakistan\'da Talasemi Hastası Çocuklara Yardım Eli Uzattı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan’da talesemi hastası çocuklara ücretsiz tedavi hizmeti sunan Frontier Foundation’a ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

05.06.2017 16:00

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan'da talesemi hastası çocuklara ücretsiz tedavi hizmeti sunan Frontier Foundation'a ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Pakistan'da başta eğitim, sağlık olmak üzere, temiz içme suyu temini, hayvancılık ve benzeri birçok farklı alanda projeler gerçekleştiren TİKA, sağlık sektöründe gerçekleştirdiği projelere bir yenisi daha ekledi. Bu kapsamda geçmişte yaşanan terör faaliyetlerinden en çok etkilenen ve sağlık hizmetlerine erişimin oldukça zor olduğu Swat ve FATA bölgesinde çocukların tedavisini üstelenen Frontier Foundation'a TİKA tarafından 3 bin talasemi hastasının yararlanması için ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen ilaç ve tıbbi malzemeler, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene Peşaver Valisi Saqib Riza Aslam, TİKA İslamabad Koordinatörü Mehmet Emre Aktuna, hastane yetkilileri ve hasta çocukların aileleri katıldı. Törende konuşan TİKA İslamabad Koordinatörü Aktuna, Pakistan'da özellikle sağlık alanında TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerle ülkenin sağlık hizmetlerine yapılan katkıya dikkat çekti. Aktuna, TİKA tarafından inşası ve tefrişatı gerçekleştirilen ve her gün yaklaşık 1000 hastanın tedavi gördüğü, 2014 yılından beri hizmet veren Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinin bu alanda en güzel örnek olduğunu belirtti.

Talasemi hastalığından Pakistan'da 50 bin çocuk muzdarip durumda

Peşaver Valisi Saqib Riza Aslam ise Türkiye'nin bugüne kadar yaptığı yardımlar ile Pakistan halkının daima yanında olduğunu belirterek, talasemi hastalığının tedavisinin pahalı olduğunu ve uzun yıllara yayıldığını, bu açıdan TİKA tarafından verilen desteğin talasemi hastası çocuklar ve aileleri için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Akdeniz Kansızlığı olarak da bilinen, tedavisi için düzenli kan transferinin zorunlu olduğu talasemi hastalığından Pakistan'da 50 bin çocuk muzdarip durumda ve bu sayı her yıl 5 bin kadar artıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika, Pakistan'da Talasemi Hastası Çocuklara Yardım Eli Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement