Tekirdağ Valiliği Muharrem Ayı İftar Programı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Valiliği Muharrem Ayı İftar Programı Düzenledi

Tekirdağ Valiliği Muharrem Ayı İftar Programı Düzenledi

Tekirdağ Valiliği, muharrem ayı dolayısıyla bir iftar programı düzenledi. Programda Vali Yıldırım, katılımcıları karşıladı ve muharrem ayının Müslümanlar için önemini vurguladı. Yıldırım, muharrem ayının bereket ve feyzin arttığı bir ay olduğunu belirtti ve bu gibi özel zamanların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade etti. Programa, Yıldırım'ın eşi, milletvekilleri, kaymakam, emniyet müdürü, jandarma komutanı ve dernek üyeleri de katıldı.

27.07.2023 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Valiliğince muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentte bir otelde düzenlenen programda Vali Yıldırım katılımcıları karşıladı.

Yıldırım, katılımcılarla bir süre sohbet ettikten sonra yaptığı konuşmada, muharrem ayının Müslümanlar için kutlu aylardan biri olduğunu belirtti.

İslam tarihi açısından bir milat olan ve insanlık açısından büyük manalar taşıyan Hicret hadisesinin muharrem ayında gerçekleştiğini aktaran Yıldırım, "Muharrem ayı, bereket ile feyzin, rabbimizin ihsan ve kereminin arttığı ve bollaştığı bir aydır. Ramazan oruçlarından sonra tutulan oruçların en faziletlisi muharrem ayında tutulan oruçlardır. Ramazan ayında yaptığımız iftarlar ve muharrem orucu lokmaları kültürümüzün önemli parçasıdır. Bu gibi müstesna zamanlar birlik ve beraberliğimizin, yardımlaşma ve dayanışmamızın artmasına vesile olmakta. Birbirimize olan sevgimizi, saygımızı ve muhabbetimizi pekiştirmekte." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Müslümanların sevinçte ve kederde ortak olan, birbirinin derdiyle dertlenen ve mutluluğuyla sevinen kişiler olduğunu belirtti.

Programa, Yıldırım'ın eşi Güllühan Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı Hamşioğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, kurum müdürleri, Alevi - Bektaşi dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Valiliği Muharrem Ayı İftar Programı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement