Taşkın Olmaması İçin Bursa'nın Barajlarından Su Salınıyor - Son Dakika
Güncel

Taşkın Olmaması İçin Bursa'nın Barajlarından Su Salınıyor

Taşkın Olmaması İçin Bursa\'nın Barajlarından Su Salınıyor

Bursa'daki iki barajda doluluk oranının yüzde 97 seviyesinde olduğunu belirten Bursa Su Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yoğun kar erimesiyle taşkın yaşanmaması için kontrollü su saldıklarını bildirdi.

20.03.2013 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'daki iki barajda doluluk oranının yüzde 97 seviyesinde olduğunu belirten Bursa Su Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yoğun kar erimesiyle taşkın yaşanmaması için kontrollü su saldıklarını bildirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe de Bursu adıyla Bursa'nın kendi suyunda son aşamaya geldiklerini Kaplıkaya'daki tesisin kısa sürede kurulacağını bildirdi.

Bursa'da Doğancı ve Nilüfer barajlarını doluluk oranlarını açıklayan Buski Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Doğancı Barajının yüzde 97, Nilüfer Barajının ise yüzde 99 oranında dolu olduğunu söyledi. Bursa'da içme suyu ihtiyacının yüzde 95'inin bu iki barajdan karşılandığına dikkat çeken Çetinavcı, barajdaki suların bir kısmının bırakıldığını ifade etti. Kar sularının erimesine karşılık barajlardan suların bir kısmının bırakıldığını hatırlatan Çetinavcı, herhangi bir taşkın riskine karşı tedbir aldıklarını kaydetti. Çetinavcı, yağış olmaması halinde bile baraj sularının Bursa'ya 1 yıl boyunca yeteceğini belirtti

Doğancı Barajının yapımına 1975 yılında başlandığını hatırlatan Çetinavcı, "Devlet Su İşleri 'bu barajı "eski barajlar" statüsünde değerlendiriyor. Barajın rezervinden arıtma tesisine su aktaran bir tane tünel var. Bir alternatif olmadığı için oradaki tehlike vanaları şu anda açık vaziyette. Korozyona uğrayan boruların tamirini "Bursa susuz kalır" diye yapamıyoruz. Orada bir tünel çalışmasıyla alternatif bir güzergah oluşturacağız. Tünel bittikten sonra bu taraftaki vananın kapatılması "Bursa susuzluk yaşamadan" olacak. Doğancı Barajı ile Doburca tesisi arası 11 kilometre. Barajın altında pantolon bağlantı dediğimiz bir yer var. 500 metrelik bir mesafe ile barajı oraya bağlayacağız. Orhaneli yolunun altından bir tünel açılıyor" dedi.

BURSU İÇİN TESİS KURULACAK

Bursa'nın suyunun Türkiye ve dünyanın markası haline geldiğini vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Anadolu'nun ve dünyanın her tarafına Bursa'dan su gittiğini söyledi. Bursa'nın gelişmesi açısından suyun önemine dikkat çeken Altepe, " Antalya'da, Trabzon'da, Berlin'de önüme hep Bursa suyu çıktı. Bursa, dünyanın her tarafına su yetiştiriyor. Bizde bundan Bursa olarak payımızı almak istiyoruz. Bölgenin gelişmesi ve yer altı kaynaklarının değerlendirilmesi bizim stratejimiz. Şu anda boşta bulunan tüm kaynaklarda su üretimlerini biz yapalım dedik. Kaplıkaya bölgesinde Bursa'ya yakışan bir tesis kurulmuş olacak. İsmi 'Bursu' yani 'Bursa Su' olacak. Bursu Buski bünyesinde yakın zamanda hizmetine başlayacak" dedi.

(ET-İHS

20.03.2013 13: 18: 03

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taşkın Olmaması İçin Bursa'nın Barajlarından Su Salınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement