Taksim'de Barış Yürüşü Taksim'de Barış Yürüşü - Son Dakika
Güncel

Taksim'de Barış Yürüşü Taksim'de Barış Yürüşü

Taksim\'de Barış Yürüşü
Taksim\'de Barış Yürüşü

-dünya Barış Günü Nedeniyle Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarıne Üye Yüzlerce Kişi Galatasaray Lisesinin Önünde Toplanarak Taksim Meydanına İnsan Zinciri Oluşturarak Yürüdü.

01.09.2010 23:50

- Dünya Barış Günü nedeniyle çeşitli sivil toplum kuruluşlarıne üye yüzlerce kişi Galatasaray Lisesinin önünde toplanarak Taksim meydanına insan zinciri oluşturarak yürüdü.

- Elleriyle birbirlerine kenetlenerek uzun bir insan zinciri oluşturan grup, sloganlar atarak İstiklal Caddesinde yürümeye başladı. Taksim tramvay durağına gelen grup, burada basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

- Kesk Genel Başkanı Sami Evren, "Kılıçdaroğlu'nun genel affını destekliyoruz"

Dünya barış günü Taksim'de yürüyüşlerle kutlandı.Çeşitli sivil toplum kuruluşları Galatasaray meydanında toplandıktan sonra Taksim meydanına kadar yürüdüler. Ellerinde pankart ve dövizler bulunan grup sloganlar atarak taksim tramvay durağına geldi.Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Burada konuşma yapan Sami Evren ülkede artık insanların ölmesini istemediklerini söyleyerek dünya barışına dikkat çekti.Evren konuşmasını şöyle sürdürdü, " PKK'nın 20 Eylül'e kadar olan silah çatışmazlık ilanını doğru değerlendirmek gerekiyor.Yeniden çatışma olmaması için, yeniden askerlerin Türk gençlerinin ölmemesi için Türk halkı barış istiyor. O nedenle Kılıçdaroğlu'nun genel affını destekliyoruz.Anayasa tamamen değişmelidir.Mevcut anayasa kendi halkıyla barışık değildir. Bu nedenle silahların susması için gerçek barış için yeni bir anayasa yapılmalıdır. Eşit yurttaşlık temelinde yeni bir anayasa yapılmalıdır.İnsanlar anadilinde eğitim hakkını kullanabilmelidir.Ancak o zaman halklar kardeş olur. Ancak o zaman 1 Eylüllerde barışı kutlarız.Herkes barışa ses versin.Barışı Türkiye halkları sağlayacaktır "dedi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'de Barış Yürüşü Taksim'de Barış Yürüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement