Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Çalışmaları" - Son Dakika
Güncel

Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Çalışmaları"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıya katılanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Osman Öztürk'ün konuşması görüntüleri. "Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Çalışmaları" Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Öztürk: "Günümüzde doğayı korumanın en etkili yollarından birisi, alan korumadır.

07.03.2016 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıya katılanlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Osman Öztürk'ün konuşması görüntüleri. "Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Çalışmaları"

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Öztürk:

"Günümüzde doğayı korumanın en etkili yollarından birisi, alan korumadır. Çok sayıda kuruluş, çitli sistem ve kategoriler üzerine çalışmaktadır"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Vekili Osman Öztürk, "Günümüzde doğayı korumanın en etkili yollarından birisi alan korumadır. Çok sayıda kuruluş, çitli sistem ve kategoriler üzerine çalışmaktadır" dedi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve üç gün sürecek "Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyon Çalışmaları" konulu eğitim programı, Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde başladı.

Öztürk, programın açılışında yaptığı konuşmada, "sürdürülebilirlik" kavramının insanlığın geleceği için önem arz ettiğini söyledi.

Alan koruma yaklaşımlarına da değinen Öztürk, "Günümüzde doğayı korumanın en etkili yollarından birisi, alan korumadır. Çok sayıda kuruluş, çitli sistem ve kategoriler üzerine çalışmaktadır" diye konuştu.

Öztürk, şunları kaydetti:

"Hem alanı hem de bölgede yaşayan insanları koruyacağız. Yok sayan bir anlayışla bir yere varamayız. Bu alanların değerlendirilmesi rotasında, alanların korunması adına hassasız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Alanları 'Doğal sit statüsünden çıkarın' şeklinde bir anlayışa bakanlığımız sahip değildir. Mevcut durumu dikkate almadan düzenlenecek raporlar da bizi sıkıntıya sokacaktır."

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen ise sorumluluk sahalarında 52 doğal sit alanı, 51 tabiat varlığı bulunduğunu bildirdi.

İnsanlığın 21. yüzyıldaki en önemli sorunlarından birinin, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir yönetimin sağlanması olduğunu vurgulayan Taşkesen, "Dünya nüfusundaki hızlı artışla doğal kaynakların hızla tüketilmesi, düzenli yerleşim alanlarının daralması, çevre kirliliğiyle ilgili problemler, ülkeleri ortak çözüm arama yolunda giderek daha sıkı iş birliğine yöneltmektedir" dedi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Çalışmaları"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Çalışmaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement