Sinemanın Şoför Nebahat'i Sezer Sezin Yoğun Bakımda - Son Dakika
Güncel

Sinemanın Şoför Nebahat'i Sezer Sezin Yoğun Bakımda

Sinemanın Şoför Nebahat\'i Sezer Sezin Yoğun Bakımda

Ünlü oyuncu Sezer Sezin yoğun bakıma kaldırıldı.

23.05.2014 18:09

Ünlü oyuncu Sezer Sezin yoğun bakıma kaldırıldı.

Yeşilçam'da adını "Şoför Nebahat" filmiyle duyuran ve ardından yıldızı parlayan 1929 doğumlu Sezer Sezin, Yenibosna Safa Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

SEZER SEZİN KİMDİR?

25 Ekim 1929'da İstanbul Eyüp'te doğdu. Asıl adı Mesrure Sezer'dir. İlk ve orta öğrenimini Eyüp'te yaptı. Tiyatroya olan ilgisi sebebiyle o yaşlarda bale dersleri almaya başladı. 1945 ses opereti içinde Atilla Revüsü bale grubuna katıldı. 1 yıl sonra Vedat Örfi Bengü'yle birleşerek Sezer Tiyatrosu'nu kurdu. Sinemaya 1944'de Hürriyet Apartmanı, 1945 Köroğlu ve Yayla Kartalı filmlerinde küçük rollerle başladı. Asıl çıkışını 1946 da Erman kardeşlerin şirketinde Damga filmiyle yaptı. Sanatçı Ömer Lütfi Akad yönetmenliğinde başrol oynadığı 'Vurun Kahpe'ye adlı film ile adını duyurdu. Ardından Arzu ile Kamber, Tahir ile Zühre filmleri için 6 ay Bağdat'ta kaldı. Ömer Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Semih Evin, Memduh Ün gibi yönetmenleri sinemaya kazandırdı.

1955'de yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü'nü aldı.1959'da Metin Erksan'ın yönetiminde "Şoför Nebahat" filminde rol alarak Türk izleyicisinin gönlüne taht kurdu. 1965'de İzmir Fuarı'nda En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı. 1967 yılından itibaren sinemadan uzaklaştı. 1984'deki 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Onur Ödülü, 1993'de 12. İstanbul Film Festivali Jüri Onur Ödülü'nü aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sinemanın Şoför Nebahat'i Sezer Sezin Yoğun Bakımda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement