Siirt Üniversitesi'nden, Tıp Fakültesi Başvurusu! - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi'nden, Tıp Fakültesi Başvurusu!

Siirt Üniversitesi\'nden, Tıp Fakültesi Başvurusu!

SİÜ Senatosu, geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu'na başvuruda bulundu.

13.11.2012 14:55

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Senatosu, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda, üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) açılması için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, başvurusu yapılan fakülte ve bölümlerin Siirt ve bölge için gerekli olduğunu belirterek,"2007 yılında kurulan üniversitemizde yeni fakülte ve bölümlerin açılıp öğrenci alımı yapması için çalışmalarımız sürüyor. Şu anda gerek ilimiz, gerekse de bölgemiz için çok önemli olan Tıp Fakültesi ve BESYO için senatomuz karar aldı ve bu kararımızı geçtiğimiz hafta YÖK Başkanlığı'na sunduk. Çevre illerimizde herhangi bir Tıp Fakültesi'nin olmaması, bölge insanımızı mağdur ediyor. Vatandaşlarımız bu durumda Diyarbakır'a gitmek zorunda kalmaktadırlar. Siirt'te bu fakültenin açılması durumunda Batman, Bitlis, Şırnak, Mardin ve diğer çevre illerimiz büyük bir rahatlığa kavuşacaktır."şeklinde konuştu.

BESYO başvurusuna da değinen Rektör Erman, ilimizdeki öğrencilerin Van ve diğer uzak illere bağımlı olmaktan kurtulacağını söyleyerek, "Siirt'te Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu okumak isteyen öğrencilerimiz, bugüne kadar Van, Diyarbakır, Konya, Aksaray, Tokat gibi illere gidip okumak zorunda kalıyorlardı. Maalesef bölgemizin ekonomik durumundan dolayı bu illerde yapılan sınavlara gidemeyen, sınavı kazanıp da maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan birçok öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde BESYO'nun açılması durumunda, Siirt ve çevre illerdeki öğrencilerimizin tercih yeri olacaktır." diyerek bu bölümlerin YÖK tarafından kabul edilmesi temennisinde bulundu.

Rektör Erman, Siirt'in ihtiyaç duyduğu diğer bölümlerin açılması için de çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi'nden, Tıp Fakültesi Başvurusu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement