Siirt Üniversitesi Hem Okuyor Hem Okutuyor - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi Hem Okuyor Hem Okutuyor

Siirt Üniversitesi Hem Okuyor Hem Okutuyor

Siirt Valiliğinin düzenlediği 7'den 70'e Siirt Okuyor kampanyasına bir destekte Siirt Üniversitesinden geldi.

08.01.2013 15:18

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün başlattığı Türkiye Okuyor kampanyasına destek vermek amacıyla Siirt Valiliğinin düzenlediği 7'den 70'e Siirt Okuyor kampanyasına bir destekte Siirt Üniversitesinden geldi. Türkçenin doğru ve güzel konuşulması okuduğunu anlama, anlatım becerilerinin geliştirilmesi ve okuma alışkanlığının yaşam tarzı haline gelmesini amaçlayan kampanyanın Üniversite ayağı olan "Siirt Üniversitesi Hem Okuyor Hem Okutuyor" kapsamında kurum personeline ve üniversite öğrencilerine okuma kitapları dağıtılacak. Toplamda 20 bin kitap dağıtılması belirlenen projede kitap dağıtımlarına başlandı.

Bu konuda Akademi olarak yapılan kampanyanın takipçisi ve destekçisi olunacağını söyleyen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman akademinin toplumun kitap ile olan aşinalığı konusunda öncü olması gerektiğini kitap okuma alışkanlığının edinilmesi konusunda kaynak eksiliğinin gerekçe olamayacağını belirtti. Bu konuda eksiklikleri önce kendimizden başlayarak gidermeye çalışacaklarını belirten Erman ilerleyen süreçlerde projenin sadece kitap dağıtımıyla sınırlı kalmamasını bunun sonucunda ilimizde kütüphane kullanımının ve benzeri programlara olan ilginin ve katılımın artmasını, toplumun ve özellikle öğrencilerin buna sahip çıkıp takipçisi olmalarını arzu ettiğini ifade etti.

Okuma alışkanlığı kazandırma adına yapılan etkinliklerin ilk etabını üniversite personeline mesai saatleri içerisinde kitap okuma saati konulması oluşturdu. Projenin yaygınlaşması amacıyla Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman tarafından çevre ilköğretim okulları öğrencilerine kitap dağıtıldı. Ayrıca Siirt Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede ilerleyen günlerde üniversite idari ve akademik personeline ayrıca üniversite öğrencilerine de kitap dağıtımı yapılacağı duyuruldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi Hem Okuyor Hem Okutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement