Sevahir Bayındır'a "Kürtçe Konuştun" Davası - Son Dakika
Güncel

Sevahir Bayındır'a "Kürtçe Konuştun" Davası

Sevahir Bayındır\'a "Kürtçe Konuştun" Davası

BDP eski Milletvekili Sevahir Bayındır hakkında BDP 1 BDP eski Milletvekili Sevahir Bayındır hakkında BDP 1.Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı "Kürtçe" konuşma nedeniyle iddianame hazırlandı ve dava açıldı.

30.06.2012 10:23

BDP eski Milletvekili Sevahir Bayındır hakkında BDP 1 BDP eski Milletvekili Sevahir Bayındır hakkında BDP 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı "Kürtçe" konuşma nedeniyle iddianame hazırlandı ve dava açıldı. Bayındır, Kürtçe konuşması için hapis cezası istemiyle yargılanacak.

BDP 2010 yılında gerçekleştirilen 1'nci Olağanüstü Kongresi'nde Divan Başkanlığı'na seçilen eski Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın Kürtçe yaptığı açılış konuşmasına dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Bayındır'ın Kürtçe konuştuğuna yönelik haberleri ihbar kabul ederek iddianame hazırladı. İddianamede, Sevahir Bayındır'ın Ankara ve İzmir'de bulunan adreslerinde ulaşılamadığı belirtildi. İddianamede Bayındır'a savunmasını almak için adresinin MERNİS kayıtlarında "ilgili kişinin yerleşim yeri yoktur" kaydının bulunduğu gerekçesiyle ulaşılamadığı anımsatıldı.

İddianamede, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün yazısıyla kongrede Sevahir Bayındır tarafından konuşma yapıldığının belirlendiğini ancak kongrenin teknik cihazlarla sesli ve görüntülü kayda alınması isteminin Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği için salon içerisinde bir çalışmanın yapılamadığı kaydedildi.

-BAYINDIR HAKKINDA YAKALAMA KARARI-

2010 yılındaki kongrenin kayıtlarının bulunmadığı için Bayındır'ın Kürtçe konuşma yaptığına dair haberlerin ihbar kabul edildiğinin ifade edildiği iddianamede, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri hakkında Yasa ile 5980 sayılı Yasada "siyasi partiler ve adaylarının yapacakları propagandalarda Türkçe kullanılması esastır" şeklinde bir düzenlemeye gidildiği belirtildi. İddianamede, 2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 81/c maddesince "Azınlık Yaratılmasının Önlenmesi" başlığı altında "siyasi partilerin kongrelerinde açık kapalı salon toplantılarında. Türkçeden başka dil kullanamazlar" amir hükmünün bulunduğu anımsatılarak, Bayındır'ın Kürtçe konuşma yapmasının yaptırım altına alınan suç vasfı arasında olduğuna işaret edildi. İddianamede, Sevahir Bayındır'ın Siyasi Partiler Yasası'nın ilgili hükümlerince cezalandırılması istendi. İddianamede ayrıca, Bayındır'ın 2011 ve 2012 yıllarına ait Diyarbakır, Erzurum, Cizre, Karakoçan, Siirt, Şırnak, Sinop, Digor, Mardin ve Adana Sulh, Asliye ve Ağır Ceza Mahkemeleri'nce çıkarılmış ve infaz edilmemiş yakalama kararlarının mevcut bulunduğu anımsatıldı. İddianame 21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bayındır'ın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sevahir Bayındır'a 'Kürtçe Konuştun' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement