Şerafettin Elçi'ye Veda - Son Dakika
Güncel

Şerafettin Elçi'ye Veda

Şerafettin Elçi\'ye Veda

Şerafettin Elçi, Cizre'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

27.12.2012 20:54  Güncelleme: 10:00

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Cizre'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Elçi için Cizre'de düzenlenen cenaze törenine Irak'tan KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzani'yi temsilen kardeşi Sidat Barzani, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni temsilen Azat Cundi, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP'li milletvekilleri, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Elçi'nin damadı Mustafa Denizli, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve ve binlerce kişi katıldı.

Diyarbakır'dan karayolu ile araç konvoyu eşliğindeki ambulansla Cizre'ye getirilen cenazeyi ilçe girişinde binlerce kişi sloganlar eşliğinde karşıladı. Binlerce kişinin eşlik ettiği cenaze Nusaybin Caddesi ve Orhan Doğan Caddesi üzerinden Alibey Mahallesi'ndeki taziye evine sloganlar eşliğinde getirildi. Elçi'nin cenazesi ambulansla Seyiddan Camisi'ne getirildikten sonra vatandaşlar ve yakınları tarafından omuzlarda taşınarak Ulu Cami"ye getirildi.

Ulu Cami"de kılınan cenaze namazının ardından vatandaşlar tarafından omuzlarda Asri Mezarlığı'na taşınan Elçi'nin cenazesi dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreni için Irak'tan Cizre'ye gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzani'yi temsilen kardeşi Sidat Barzani, taziye evinde gazetecilere kısa açıklamada bulundu.

Cenazenin defnedilmesinin ardından Elçi'nin Mezarı başında kısa bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin değerli bir siyasetçisini uğurladıklarını söyledi. Elçi'nin yaşamının acılarla geçtiğini ancak hep barış ve kardeşlik için çabaladığını ifade eden Demirtaş, "Bize bıraktığı en büyük miras barışa ve kardeşliğe olan inancıdır. Bize düşen onun bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır. Bugün yoğun kalabalığın verdiği mesaj onun, uğruna mücadele ettiği değerlerin en büyük kanıtıdır. Yeni Kürt siyasetçileri olarak ondan çok şey öğrendik" dedi. Defin sonrası DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ve KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani'de Kürtçe kısa bir konuşma yaptı.

Bu arada cenazenin defnedilmesi sırasında Nusaybin Caddesi'nde yasa dışı gösteri yapan bir gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle mezarlığa yayılan gazdan cenazeyi uğurlayanlar da etkilendi.

Öte yandan cenazenin Ulu Cami'ye getirilişi sırasında tabutun üzerinde bırakılan ancak namaz esnasında kaldırılan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimini simgeleyen bayrak, cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında tekrar tabutun üzerine konulması ise dikkatlerden kaçmadı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şerafettin Elçi'ye Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement