Savaştan Kaçan Mültecilerin Denizdeki Dramları Fotoğraflara Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Savaştan Kaçan Mültecilerin Denizdeki Dramları Fotoğraflara Yansıdı

Savaştan Kaçan Mültecilerin Denizdeki Dramları Fotoğraflara Yansıdı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan göçmenlerin denizdeki dramlarını anlatan “Ege’de Umut” konulu fotoğraf sergisi Beşiktaş’taki Deniz Müzesi’nde açıldı.

15.12.2015 13:54

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan göçmenlerin denizdeki dramlarını anlatan " Ege'de Umut" konulu fotoğraf sergisi Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde açıldı. 31 Aralık'a kadar açık olan sergide mültecilerin yaşadığı insanlık dramı fotoğraf karelerine yansıdı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği tarafından Dünya İnsan Hakları Haftası dolayısıyla hazırlanan, mültecilerin yaşadığı sıkıntıları gün yüzüne çıkaran "Ege'de Umut" isimli fotoğraf sergisi Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde açıldı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçan mültecilerin yaşadığı dram, sergideki fotoğraf karelerinde yer aldı.

"TÜRK MİLLETİ OLARAK NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR"

Sergiye katılan Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, insan haklarının daha fazla çiğnendiği bir noktaya gelindiğini belirterek, "İnsan var, insanları bir birine kırdıran, kendi bencilliği için dünyayı yaşanmaz hale getiren. İnsan var; insanları birbirine kaynaştıran, sevgi bağlarıyla kucaklaştıran. İşte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Deniz Kuvvetleri'nin ayrılmaz parçası; Sahil Güvenlik Komutanlığı. İnsan gibi insanların bir araya geldiği büyük komutanlık. Gece gündüz, soğuk sıcak, fırtına, boran demeden insanlık dramı yaşanan ülkenin evlatlarını, çocuklarını ölümün soğuk yüzünden kurtarmaya çalışıyor. Türk milleti olarak sizlerle ne kadar övünsek azdır. Ulus olarak övüneceğimiz diğer bir yönümüz insanlık denince hemen orada biten insanlarımızın olmasıdır. Bugün yıllar geçtikçe insan haklarının bütün dünyada daha ileri bir noktalara taşınması gerekirken insan haklarının daha fazla çiğnendiği bir noktadayız" şeklinde konuştu.

SERGİ 31 ARALIK'A KADAR GEZİLEBİLECEK

Afganistan, Pakistan, Suriye ve Irak gibi iç savaşın hüküm sürdüğü ülkelerden kaçan göçmenlerin yaşadıkları sıkıntıları anlatan "Ege'de Umut" konulu fotoğraf sergisi, 16 gün boyunca ziyaretçilerle buluşacak. 31 Aralık'ta sona erecek olan sergide 50'ye yakın fotoğraf yer alıyor - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaştan Kaçan Mültecilerin Denizdeki Dramları Fotoğraflara Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement